Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julkalas

JulförberedelserPosted by Marie Sun, December 12, 2010 00:31:43

Idag har vi varit på julkalas. På förmiddagen följde mannen med 7-åringen på ridskolan och jag gjorde julgodis, efter lunchen körde hela familjen till skåne för lite släktkalas. Förra helgen var vi ju hos makens syster nu var det dags att hälsa på min släkt. Vi var på adventsfika hos min mormor och morfar. De är otroliga, morfar som är 92 år hade som vanligt bakat flera sorters kakor och bullar som de bjöd på. På kvällen var vi bjudna till min bror på julbord, pga värk klarar mormor och morfar inte av att åka bort så de var inte med hos min bror. Vi bjöds på ett jättegott julbord (så mycket godare än det på restaurangen igår).

Nu till mitt julgodis, det blev säsongens andra omgångar av både nougat och korlakakor. Jag ville ju ha lite gåbortpresenter med mig och då är det ju trevligt med hammagjort julgodis. Det är väl nästan tradition att jag förser släkten med åtminstone marknadsnougat :)

Recepten hittar ni här i min blogg under kategorin recept.

På bordet i vardagsrummet håller jag på med lite julpyssel, när vi köper gran ska jag passa på att köpa lite grankvistar som jag behöver att dekorera med. Här är mina pågående projekt. Fördelen med att vara klar med julklapparna i god tid är att man kan ägna fritiden i december åt allt det man tycker är roligt såsom pyssel, pynt och bak. Jag bara älskar den här tiden och vill njuta av varje stund, hade jag varit rik skulle jag tagit tjänstledigt hela december och bara julmyst!!

Vad tror ni, även de här hyacinterna lär nog slå ut långt före julafton.. jag tycker de är så fina när de är på väg att just slå ut. Tur att hyacintern är så billiga, det får kanske bli två nya till julafton. Till våren gräver jag ner lökarna ute i trädgården.

Önskar er allesammans en mysig tredje advent, dagarna går så fort i december.

  • Comments(3)//julen.gladers.net/#post116