Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Pepparkakshus

JulreceptPosted by Marie Wed, December 15, 2010 23:59:58

Nu har jag monterat vårt pepparkakshus. Mitt tips är att använda smält blockchoklad istället för smält socker då riskerar man inte att bränna sig. Man får dock ha lite tålamod för det tar ganska lång tid innan chokladen stelnat. Jag brukar palla upp delarna med glas så slipper jag sitta och hålla hela tiden. Jag monterar i olika steg.

Japp, det fick bli färdigköpta delar i år. När tiden inte räcker är det tillåtet att fuska :)

Jag brukar hälla lite extra choklad på insidan i alla skarvar, jag tror att det håller bättre och barnen tycker det är gott när de ska äta huset så småningom. Märkligt nog så är det varje år något av barnen som tror att vi brukar äta upp huset på julafton men nej, lite längre vill jag ha det kvar ;)

Nu är det snart klart, jag fick för mig att jag skulle dekorera med linser i enbart svart och rött i år som färgerna är i vårt kök i jul. Annars brukar det ju bli ganska lika varje år. Ni kommer att få se fler foton när hela landskapet är klart, barnen ska få dekorera pepparkaksgranar och jag har gjort små godissvampar ikväll. Lite bomull och tomtar och annat ska också dit.

Ikväll har vi varit på julkonsert med mellanbarnens skola. Det är så fantastiskt fint varje år. De går på en musikfriskola. Sonen sjöng solo och ibland får man väl lov att vara lite antijante stolt över sina barn för han sjöng otroligt fint.

  • Comments(3)//julen.gladers.net/#post120