Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Lite foton på "väggpynt"

Jul i vårt husPosted by Marie Thu, December 16, 2010 16:54:19

Ikväll tänkte jag visa foton på lite av vårt pynt på väggarna. Jag tycker själv det är mysigt att få se foton på andras dekorationer.

Det här zinkhjärtat hänger på väggen utanför vårt badrum. Grankvistarna är riktiga. De är från vår kungsgran så de håller sig fina ett tag utan vatten. De röda julgranskulorna har jag hängt dit men småsakerna på sidan följde med hjärtat, jag funderar på om de kanske ska plockas bort.


De här strumporna är relativt små och hänger på en vägg i hallen. Man ser dem från vårt sovrum och det är mysigt att se dem när jag stiger upp på morgonen. 4-åriga dottern undrade ifall tomten lägger någon present där ;)


Här har jag fotograferat i vardagsrummet. Luciatavlan har min mormor broderat till mig för flera år sedan. Just till jul tycker jag det är så mysigt att ta fram saker som släktingar och vänner har gett till mig, egengjort eller köpt så får det mig att tänka på dem och de kan kännas nära även om de inte är det rent geografiskt.
Lite närmare bild på hängaren under, jag gillar zinksaker och till jul vill jag ha rött. Det finns många fina färger men rött är fortfarande den färg som jag förknippar med julen. Även här har jag stuckit ner kvistar från vår kungsgran men bären är konstgjorda. Enkelt men ändå julfint tycker jag.

Ps Jag är med och tävlar om filmen "En Julsaga" i Tinas Julblogg

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post121