Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Hur dricker ni glögg?

JulsnackPosted by Marie Tue, September 06, 2011 09:58:10

Nu släpps snart infon om Blossas årsglögg, i skrivande stund är det 3 timmar, 12 minuter och 14 sekunder kvar och vi är många julälskare som väntar. Nu undrar jag när börjar ni dricka glögg och vilka favoriter har ni?

Själv är jag egentligen inte överdrivet förtjust i starkvinsglögg, den enda jag dricker ibland är just Blossas. Saftglögg gillar jag inte heller, det är alldeles för sött. däremot lättvinsglögg (2,2%) det gillar jag desto mer. Jag gillar Blossas, Kiviks och Dufvenkrooks bäst. Tindra tror jag en heter som jag också gillar. Även lättvinsglögg finns ju i lite olika smaker. Jag tycker det är mysigt att börja dricka en liten kopp glögg på hösten tillsammans med russin, mandlar och tända ljus. Närmare advent kompletteras mysstunden med en "köpepepparkaka" innan vi bakat egna. Visst är det mysigt att dricka glögg även i december men tyvärr blir det ofta att vi inte hinner för det är så mycket annat på gång. Först alla avslutningar mm sedan så mycket andra godsaker i juletid. Så efter jul brukar vi varje år konstatera att vi knappt druckig glögg i själva december. Därför är det ju bra att börja i god tid så man hinner njuta ;) Jag brukar spara en flaska varje år som öppnas i oktober.

Så: när börjar ni dricka glögg och vilka favoriter har ni?

Lägger in ett ps när jag vet smaken på Blossas årsglögg.

  • Comments(4)//julen.gladers.net/#post165