Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Gottebord

Jul i vårt husPosted by Marie Sun, September 11, 2011 20:59:37

Här är förra årets gottebord hemma hos oss:

Det blev både julkakor, julgodis och tomtegröt på kvällen efter julklappsutdelningen.

Jag dukade fram på köksbordet så fick man hämta och ta med sig.

Vilka är dina julfavoriter på gottebordet?

Jag gillar att både baka och göra godis så här brukar det bli många sorter. Men mina måsten vad gäller julgodis är helt vanlig knäck och chokladkola. Marknadsnougat och mozartkulor gör vi också varje år. Sedan är det kul att prova något nytt. Jag blir nästan lite sugen när jag ser fotona ;)

Till vardags försöker vi vara sparsamma med sötsaker så därför unnar jag mig att baka mycket till både jul och barnens födelsedagar. Att få gå och plocka och välja på gottebordet, det blir lite som en saga, för både små och stora. Kvällen innan julafton, lillejulafton, brukar vi ha uppesittarkväll då vi rullar mozartkulor, friterar struvor och klenäter. Jag hoppas vi hinner ha vår uppesitterkväll även om julafton är på en lördag i år. Det blir till att städa ordentligt innan så sista kvällarna kan ägnas åt roligare saker såsom godis och bak :)

  • Comments(6)//julen.gladers.net/#post167