Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Höstmys

Stämning och längtanPosted by Marie Tue, October 04, 2011 22:28:53

Vilket underbart väder vi har nu! Jag älskar hösten och såhär fina dagar är det väl ingen som har något emot.

Jag har faktiskt inget julsug ännu, jag njuter som sagt av hösten och tar en vecka itaget. Jag tycker det är mysigt med de mörka kvällarna och morgnarna, jag har alltid gillat även den mörka årstiden och dess mysbelysning.

På hösten brukar jag göra ljusbrickor med lite fint från naturen. Igår plockade jag lite kastanjer, rönnbär, ekollon, bokollon, nypon och löv. Enkelt men stämningsfullt tillsammans med tända ljus på en bricka. (Att man inte ska lämna det utan uppsikt är ju ganska självklart.)

Idag köpte jag cyklamen till köket, det är ett måste för mig. Jag fick min första cyklamen av min mormor och morfar till min födelsedag när jag flyttat hemifrån. Det var en riktigt stor cyklamen, den var så fin och jag skötte den så väl. Sedan dess hör cyklamen i köket till hösten för mig. Har jag gjort något annat juligt? Ja, faktiskt. Jag har tjuvstartat med ett paket Annas pepparkakor, inte hela paketet förstås, bara halva ;) Ikväll såg jag en julfilm med barnen men mer om det i ett annat inlägg.

  • Comments(1)//julen.gladers.net/#post173