Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Mina svar!

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Mon, November 07, 2011 18:53:46

Vilket julgodis brukar du göra själv, några favoriter? Tester du även nya recept? Jag är så traditionell så favoriterna är knäck, chokladkola, mozartkulor och marknadsnougat. Förra året gjorde vi bärnda mandlar för första men absolut inte sista gången! (Alla recepten finns under kategorin julrecept)

Favoritjulgodis köpt? Noir (en mörk choklad), polkagrisar, tomteskum, alladin/paradis, wienernougat, marcipan.

Bakar du till jul och isåfall vad? Massor, jag älskar att baka och gör så mycket jag hinner. Pepparkakor och lussekatter gör vi alltid, resten imån av tid.

Testade du något nytt till julbordet förra året eller har ni alltid samma? Vi brukar gemensamt gå igenom vad alla i familjen vill ha och det brukar var samma varje år. Förra året testade jag att linda bacon runt dadlar och sedan in i ugnen. Supergott och ska göras igen. Jag gjorde även små laxbitar i ugnen med en god sås.

Lyssnar du på julskivor eller bara typ Spotify? Både julskivor och spotify.

Hur ser din julaftonsfrukost ut? Jag vill äta i lugn och ro med familjen. Skinkmacka, chokladmjölk, te, tända ljus, julmusik. Det ska vara stämning! På juldagen har vi rester från julbordet.

Brukar ni ha uppesittarkväll? Ja vi brukar göra det sista julgodiset såsom mozartkulor. Mannen brukar göra struvor och klenäter, de enda kakorna han någonsin bakar! Vi ställer ut gröt till tomten innan barnen lägger sig, barnen hänger upp sina strumpor precis som jag gjorde när jag var barn. På natten har tomten ätit upp gröten och lämnat någon julklapp som är tidsfördriv på förmiddagen.

Slår du helst in dina julklappar själv eller får dem inslagna i affären? Mannen och jag brukar ha en julklappskväll då vi laddar upp med julmusik, godis och förstås papper och band. Sedan sitter vi hela kvällen och slår in. Jättemysigt men ska göras i god tid så det inte blir ett stressmoment.

Hur ser din julgan ut? Såhär

Har du någon speciell tradition att berätta om? Finns så många, uppesittarkväll, paketinslagningskväll, julgransköpet, mitt jullandskap, kyrkobesök. Julmusik till pepparkaksbaket, blir alltid samma skiva när iv bakar och på julafton, den hör till. Att göra det man tycker är roligt och inte glömma koppla av och njuta.

Enkäten gjord av Marie/Underbara Juletid

Aktuellt på min blogg:
Jag lottar ut biljetter till Ikeas julbord 9/11
Var med i min Julkortsswap anmälan 25/11

Min länksida, säg till ifall du vill vara med men vänligen kolla först ifall jag redan har länkat till dig!
Jag blir glad för en länk tillbaka men har aldrig haft det som något krav.

  • Comments(4)//julen.gladers.net/#post211