Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

"Jultermometern"

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Sat, November 19, 2011 17:00:47

Förväntningar inför årets jul?
Jättesvårt att svara på, en lugn och skön jul, alla friska, få träffa nära och kära, nöjd familj, julstämning i huset då är jag nöjd. Men om jag med detta har höga förväntningar vet jag inte, svårt att sätta en siffra här. De jular som jag av någon anledning inte kunnat fira med mina närmaste är de som inte känts fullkomliga, nu finns ju inte mamma hos oss i livet längre så då måste vi gå vidare och göra det bästa utifrån den situation vi lever i nu. Julen blir aldrig mer vad den varit, när jag var barn var det mamma och mormor som stod för mycket av julen. När jag sedan blev vuxen var det mamma och jag, nu är det bara jag som står för planeringen men jag delegerar ut till mannen, min pappa och min bror. Nu är det julafton här hemma som känns som riktig jul. Till sist, jag tycker inte att man ska sätta upp så höga förväntningar att det är bäddat för besvikelse.


Hur mycket längtar du till julafton?
När hösten har kommit så här långt vill jag att tiden ska gå långsamt så jag hinner njuta av julförberedelserna. Planering, förberedelser och pyssel är ju minst lika roligt. När julafton är över kan jag känna lite vemod och nästan längta tillbaka till första advent/första december. Oj, det blir 1 eller möjligen 2.


Hur mycket stress känner du just nu?
Jag känner ingen stress över själva julen men hoppas att jag får tid att pyssla och baka och göra sådant jag tycker är roligt. Jag har ett stort skolarbete att lämna in 19/12, det händer mycket på jobbet nu innan jul och inte minst alla barnens uppvisningar, avslutningar, julmarknader mm man måste delta i. Missförstå mig inte jag tycker det är roligt men jag tror vi har närmare 100 saker som ska hinnas med i december varav 2 julmarknader en för klasskassan till sonen och en för orkestern till sonen där man ska delta med både lotterivinster, hembakade kakor och hemmagjort godis samt jobba där i några timmar. Bara barnens vanliga aktiviteter är 14 tillfällen/vecka. Eftersom jag har så lite fritid nu hade jag i ärlighetens namn hellre bakat och gjort julgodis till julafton än t ex julmarknaderna. Min önskedröm hade varit att alltid vara ledig i december. Tyvärr är stressfaktorn högre än tidigare och jag får nog sätta 9, mycket för att det är så mycket jag måste hinna som jag inte har valt själv.


Hur mycket julstämning känner du nu?
För det mesta inget alls men ibland ploppar det upp julkänsla, jag skulle vilja känna mer nu när det bara är en vecka kvar till advent men det blir en 2:a. När fönsterna är putsade och adventsljusstakarna uppe tror jag att julstämningen stiger.


Tror du snön faller innan julafton?
Jag hoppas hoppas hoppas men med tanke på det milda vädret nu och hur många gröna jular vi har haft så får det nog bli en 3:a.

Längtar du till snön?
Jamen absolut! Vitt som lyser upp naturen lättar även upp sinnet!

Hur mycket stämning kände du förra julen?
8:a kanske, jag skulle ha börjat tidigare med bak mm så det hade blivit fler mysstunder med t ex film. Jag föredrar ju ändå att baka så har jag inte gjort det innan väljer jag det men i efterhand så gick julen så snabbt så jag önskade att jag hade suttit ner mer.

Hur mycket längtar du till nyår?
1:a

Hur taggad är du inför årets julkalender?
Jag har högre förväntningar än vanligt, en 7:a.


Utmaning från Lisa: http://lisasjul.webblogg.se/

Anmälan senast 25/11 ifall ni vill vara med i JULKORTSSWAPPEN!

  • Comments(1)//julen.gladers.net/#post224