Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Så mörk är natten i midvintertid

Julmusik, juldikter & julfilmPosted by Marie Tue, December 13, 2011 22:39:42

Så mörk är natten i midvintertid.
Men se, då nalkas Lucia.
Hon kommer, den goda, med ljuset hit.
Hon kommer med hälsning om julefrid.
Hon kommer med ljus i sin krona.

I mörka natten i midvintertid
vi hälsa dig, väna Lucia.
Välkommen, du goda, med ljuset hit.
Välkommen med hälsning om julefrid.
Välkommen med ljus i din krona.


Musik: Carl-Bertil Agnestig
Text: Johnny Johansson

Min lucia har varit så här i år: Steg upp tidigt, vi hade gjort bröd i bakmaskinen inatt så det doftade härligt nybakat. Slängde i mig ett par mackor innan jag lämnade två yngsta barnen på fritids och förskola, åkte vid 7 så jag hann inte se Lucia på TV. Jobbade, jobbdagen avslutades med lucia på jobbet (är förskollärare så det innebar att arrangera luciafirande för barnen och deras familjer). Sedan direkt vidare till sporthall/simhall här i stan där det var luciakröning. Sonen spelade med skolorkestern, han har svårt att spela med sin läpp efter krocken då han slog ut tänderna men han ville gärna vara med (han spelar tvärflöjt). De var jätteduktiga på att spela. Kvällen på sporthall/simhall avslutades med en häftig uppvisning. Man fick förflytta sig från sporthallen till simhallen, där hade de släckt ner ljuset och hade bara ljuslyktor tända på bassängkanterna, de släckte tom ljuset i bassängen så det var bara ljuslyktorna och, nu kommer det häftiga: 18 simmare med facklor som gjorde en häftig uppvisning i vattnet till vacker musik. Det var mäktigt med facklorna i vattnet i den för övrigt mörka simhallen.

När jag kom hem var jag helt slut i huvudet efter 15 timmars effektivitet, fick barnen i säng sedan tittade mannen och jag på "Tomten är far till alla barnen" med varsin mugg glögg. Nu känner jag att jag är förkyld och täppt i näsan, det kanske bidrog till att jag kände mig helt däckad när jag kom hem.


  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post272