Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Årets första julbord

JulsnackPosted by Marie Sat, December 17, 2011 20:48:44

Idag har jag ätit årets första julbord, det var min bror med sambo som bjöd sina familjer på julbord, tomtegröt och gottebord. En trevlig och välsmakande tradition som de har. När vi kört dit de senaste åren har det varit snö och det kändes lite konstigt att köra iväg på julbord i ösregn. Men väl inomhus tänker man inte så mycket på det.

Jag har frågat familjen vad de helst vill ha på vårt julbord i år och såhär svarade de:
Dottern 14 år: potatisgratäng och köttbullar (vi brukar göra en "Jansson" utan sill till barnen)
Sonen 12 år: fruktsallad
Dottern 8 år: julskinka och julgröt
Dottern 5 år: julmacka
Maken: sill och ägg

Det är mao inte så stora krav barnen har på vårt julbord, själv svarar jag nog ägghalvor och rökt lax faktiskt. Men min svärmor har lovat att grava lax till oss så vi nöjer oss troligen med den gravade och hoppar över kallrökt, möjligen köper vi någon varmrökt fisk, antingen lax eller makrill. Något som jag också har tänkt att göra och som jag gärna tipsar om är baconlindade dadlar. Det gjorde succé förra året. Självklart blir det lite mer på vårt julbord men som jag skrev innan så tycker jag man kan hoppa över sådant som ingen direkt brukar äta av utan istället lägga tiden och orken på annat.

Ja mina vänner nu går vi snart in i julveckan, det vi julbloggare har planerat och längtat efter hela hösten. En härlig och mysig tid. Det är med blandade känslor jag lämnar julbloggarnas värld i januari. Förra året läste jag ikapp julinläggen i mellandagarna och det ska jag göra i år också men jag minns att aktivteten och kommentarerna minskade betydligt den här sista veckan för vi har väl fullt upp allihop. Men jag kommer att uppdatera och besöka er när det finns tid. Kanske det inte kommer lika mycket bilder som vanligt här men isåfall har jag ju något nytt att visa till nästa höst.

Imorgon ska vi städa och sedan pynta det sista innan lådorna åker ut i förrådet igen. En vecka till julafton, kan ni fatta!?!

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post278