Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Nu har vi jul här i vårt hus!

Julfilmer och kalendrarPosted by Marie Sun, December 18, 2011 21:23:18

Nu har vi äntligen storstädat och pyntat färdigt! Såhär sena bruark vi inte vara men härligt att ha nästan allt på plats. Vi har inte tagit fram allt pynt i år men här är ordentligt juligt nu. Tyvärr har jag inga foton ännu eftersom kameran behövde laddas. Vi har tagit in granarna också, det brukar vi göra till Lucia eftersom vi tycker man njuter av dem mer nu innan jul. Vår julgran i vardagsrummet är årets största förändring. vi brukar ju alltid ha en kungsgran här men år blev det en vit plastgran. Jag har funderar i några år och ännu mer under hösten. Det som fick avgör förutom att vi har två kattungar som säkert gärna klättrat upp i en gran som doftar spännande var priset på kungsgranar. Vi fick en vit gran med ny ljusslinga för samma pris som en kungsgran och plastgranen kan vi ha många år. Men inte nog med detta mina vänner, färgtemat är också nytt för i år. Kulorna har vi dock köpt på rea förförra året. De första åren efter att vi flyttat ihop hade vi halmsaker, röda kulor, röda äpplen och domherrar i granen. Men när vi flyttade till hus började vi ha färgteman istället. Förra året hade vi t ex rött och guld, året dessförinnan vitt och silver. Jag hade nog tänkt silver och kanske lite rött i den vita granen men Ellinor ville gärna ha de här nyaste kulorna så det blev silver och ljusblått. Vi tycker det är jättefint, får väl se om vi får några kommentarer från våra julgäster om de är åt det positiva eller negativa hållet :) Vi har haft guld och blått ett år, 2003 eller 2004 tror jag. I barnens gran är det blandade färger. Vi har köpt de flesta av våra julgranskulor på rea men vågar jag berätta att vi har två flyttkartonger med bara kulor och glitter eller tror ni att vi är tokiga då? Jag lovar foton kommer!

Ikväll åt vi risgrynsgröt och tittade på "Ensam hemma", det var vi värda efter allt städande.

Nästa år ska jag börja julbaka och julpyssla precis när jag känner för det. Det är ju alltid så här att vi har tokmycket att göra hela december. Idag är första dagen sedan semestern som vi inte hade något inplanerat, fatta vad skönt! Annars brukar det alltid vara simskola och fotboll på söndagarna förutom allt extra som varit nu i december. Nu är jag så sugen på att julbaka men inte ikväll. Jag brukar planera mitt julbak och även kalasbak så att jag får kakor med olika smaker. Även om jag älskar choklad är det ju roligare att bjuda på mer än chokladkakor i olika utförande!

Ha en bra måndag, nu går vi in i julveckan mysigt värre!

  • Comments(1)//julen.gladers.net/#post279