Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

20:e december

JulsnackPosted by Marie Tue, December 20, 2011 23:46:01

Min julstämning är på topp, härligt!

På jobbet hade vi julfest för alla barnen, dans runt granen och annat skojigt. Jag jobbade till 17.30 idag sedan var det till att snabba sig till kyrkan där barnen hade julkonsert med skolan. Som vanligt så var det jättefint. När barnen har haft sin skolkonsert (de går på en musikfriskola) då känns det alltid att julen är nära. Då är terminens läxor slut och de har en eller två roliga dagar kvar på skolan. Sonen sjöng solo i kyrkan i år igen, med tanke på att han är 12½ år nu ska jag inte skriva att han är stans sötaste stjärngosse för det vill han nog inte vara. Men han vr duktig på att sjunga och jag tycker det är så modigt att inför en fullsatt kyrka ställa sig framför mikrofonen och sjunga solo i en stämningsfull sång. Han sjöng "Stjärngossens stjärna" jag minns inte hela texten men sången är jättefin och börjar så här:

"De tre vise männen följde en stjärna över ängar, sjöar och land. De tre vise männen följde en stjärna och jag bär en stjärna i min hand. Stjärnan visar vägen och jag följer den, och när den visat vägen så är det jul igen. De tre vise männen följde en stjärna över ängar, sjöar och land. De tre vise männen följde en stjärna och jag bär en stjärna i min hand."

När vi kom hem fikade vi lite på gårdagens bak.

I år klär vi inte granen bara en gång utan flera gånger om dagen. Katterna är hur busiga som helst. De har förstått att de inte får lov att slå ner kulorna men det gör det ju bara desto mer spännande. De springer fram, slår ner så många kulor de hinner och sedan in bakom granen och lägger sig där. Chanel gillar även att lägga sig på de nedre grenarna. Jag kom att tänka på när jag var barn, då gillade min bror och jag att krypa in bakom granen som stod i ett hörn. Där bildades alltid varsin liten vrå där vi älskade att sitta och prata eller bara titta upp i granen. Våra föräldrar hade bla delbara kulor och sådana såg vi till att hänga på baksidan, då kunde man dela dem och stoppa in knäck eller annat. Små hemliga gömställen ;)

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post281