Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julminne

Julminnen & traditionerPosted by Marie Sun, August 26, 2012 20:11:34

Jag tycker det är så mysigt att få ta del av och läsa andras julminnen och därför försöker jag att emellanåt dela med mig av mina egna. Ikväll tänkte jag berätta om mitt första jobb (förutom sommarjobb, första gången jag jobbade på höst och vinter). Tidigare hade jag inte träffat på någon som var lika jultokig som jag var, men det visade sig att kollegan som jag delade rum med precis som jag själv var tokig i julen. Vi pratade om juleljus och julprydnader hela hösten och det var underbart kul. Den sjätte december hade hon med sig en liten påse med julmarcipan till mig, hon berättade att i hennes mans hemland ställde barnen fram sina skor på kvällen innan Sankt Nikolaus och på morgonen hade de fått godis i skorna. Utan att ha bestämt något hade vi även med varsin liten julklapp till varandra innan vi gick på julledighet, jag fick en liten halmgris av henne och varje år som jag tar fram grisen tänker jag på alla våra härliga samtal om julen. Visst är det kul med julprydnader som har sin egen historia.

Det var på ett kontor jag jobbade, vi började klockan sju varje morgon men eftersom jag samåkte var jag på plats strax innan halv sju. Då var kontoret tyst och mörkt. Jag gick då runt i mörkret i alla rummen och tände adventsljusstakarna, det var trots kontorsmiljön väldigt stämningsfullt att sedan sitta där själv en stund i skenet från adventsljusstakarna och vänta in alla kollegorna.

  • Comments(5)//julen.gladers.net/#post325