Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Jultankar

Stämning och längtanPosted by Marie Sat, September 29, 2012 22:07:43

Idag sorterade jag i frysen och gissa vad jag hittade... jo en burk med julgodis, marknadsnougat. Det fick mig att längta lite mer tills det är dags att börja förbereda julens godsaker och stoppa i frysen. Det går bra att frysa mer än vad man tror, förra året fryste jag det mesta av julgodiset (bara man kommer ihåg det som sagt). Det är så mysigt att göra julgodis och julkakor, jag tycker faktiskt att det är roligare än julmaten. Jag hade mer än gärna överlåtit matlagningen till någon annan och ägnat mig åt godsakerna :)

Även knäck går bra att frysa! Det finns ju förresten så många fina muffinsformar, varför kan ingen tillverka lite roligare knäckformar, en fördel är ju förstås att knäcken ändå lossnar lätt från formen och jag skulle tro att det är anledningen. När jag var liten var knäckformarna enfärgade i blått, rosalila, gult, grönt och orange om jag inte minns fel. Dessa färger var betydligt finare än dagens, dock lossnade inte knäcken så lätt utan det var ett pill med pappret. Ibland fick man in pappret i munnen och fick pilla ut när det lossnat. För något år sedan köpte jag småformar med tomtar på, de använde jag till chokladgodisar istället för knäck. Nu när det finns formar som släpper lätt saknar det nog charm att sitta och pilla med pappret, eller?

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post346