Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Äppelpaj

JulreceptPosted by Marie Sun, September 30, 2012 20:42:39

Varje höst brukar jag göra äppelpaj med pepparkakskrydda i. Jag använder mitt vanliga recept men tillsätter 2 tsk pepparkakskrydda. Detta ger en härlig doft och mild smak av pepparkaka, lite lagom som höstpaj tycker jag. Vill man ha starkare smak kan man tillsätta mer krydda. Jag har berättat om detta tips förut, bla på ett julforum och då testade flera till sina vanliga recept och det blev gott till alla grundrecepten enligt dem som testade. Idag däremot testade jag det recept som Helly tipsade om förut. Jättegott!

Förra året laddade jag över alla mina foton till datorn innan jag la in dem i bloggen, alla nytagna foton jag använt i år är mobilfoton. Eftersom jag använder ett program på nätet för att vattenstämpla dem experimenterar jag samtidigt med lite filter, hoppas ni inte tycker det blir too much..

Ps tänk om man hade kunnat spara den härliga doften av pepparkaka som nu finns i huset, stoppa ner doften i en liten burk och öppna den när man längtar till julen... När jag var barn stoppade jag ner barr från julgranen i en liten plåtask, men det doftade inte julgran, bara torra barr och jag är säker på att en bit av min äppelpaj inte lär dofta så gott efter ett tag ;)

Ha en trevlig vecka, imorgon är det oktober!

  • Comments(3)//julen.gladers.net/#post349