Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julfilmspremiär

Julfilmer och kalendrarPosted by Marie Sat, November 03, 2012 11:28:00

Igårkväll tittade vi på Barbie - den perfekta julen.

Döttrarna på 9 och 6 år tyckte den var jättebra, de såg den direkt på morgonen igen och nu tittar de på den en gång till tillsammans med kompisar så av dem får den högsta betyg. Vad tyckte jag? Tja, det är en film som passar barn i barbieåldern och ingen film som jag kommer att titta på själv men kanske fler gånger tillsammans med barnen. Det finns vintriga och juliga vyer i filmen, mycket musik fast mest nyskrivna popaktiga sånger med jultext... Bjällerklang och Deck the Halls har de dock fått med och det höjer filmen lite.
Jag vet dock att vissa julfilmer växer för mig, jag kan ha lite för höga förväntningar innan och blir lite besviken men när jag ser filmerna igen så har förväntningarna lagt sig och jag tar åt mig filmen mer.

Jag ger Barbie - den perfekta julen 3 av 5 snöflingor ***/**

***** En film som jag helst vill se varje jul
**** Jag vill gärna se filmen fler gånger men inte varje år
*** Sevärd tillsammans med barnen men ingen film jag tittar på själv
** Nja, jag vet inte…
*Nej tack, stäng av!

Det finns ju även en äldre julfilm med Barbie som baseras på Charles Dickens "En julsaga", personligen gillar jag den filmen mer då den har lite mer tyngd i handlingen.

Barbie i en julsaga ger jag 4 av 5 snöflingor ****/*

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post399