Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Beatrix Potters sagovärld

Julfilmer och kalendrarPosted by Marie Mon, November 26, 2012 17:18:06

Beatrix Potters sagovärld Tales of Beatrix Potter har under många år visats i SVT dagen före julafton, första gången filmen visades (1978) så sändes den 21 december men från och med 1980 visades den på eftermiddagen den 23 december. Under min barndom var filmen nästan lika viktig som Kalle Anka på julafton.

Förutom att sagofigurerna gestaltade av dansare från Royal Ballet är otroligt söta precis som de tecknade små djuren så innebar filmen att det snart snart snart var julafton. Det var så spännande så jag kunde knappt sitta stilla och titta på filmen, granen doftade och ljusen i den lyste så fint, från köket hördes det hemtrevliga slamret av att mamma lagade julmat och allt var bara underbart.

Jag har numera filmen men tyvärr är det inte samma magik att titta på den, det blir liksom inte av att jag tittar på den dagen innan julafton när jag har den själv. Men det känns ändå bra att ha den. Fler som har minnen från filmen?

En av mina favoriter var The Tale Of Mr. Jeremy Fisher, kika här på youtube.

  • Comments(5)//julen.gladers.net/#post437