Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Snart är det advent

Julfint i vårt husPosted by Marie Wed, November 28, 2012 12:06:12

Ja, snart är det advent, hösten städas bort ur hemmet, kastanjer, lila ljusstakar, pumpor och annat höstbetonat får lämna plats för julens ljus och röda färger. Här tar vi lite i taget, när jag tar pluggpaus plockar jag en liten stund men det är bara mysigt. December är mycket en känsla för mig, många tycker att det är stressigt men det blir ju lite av vad man gör det till. Gör man så mycket man hinner och orkar med behöver det inte bli stressigt, mat finns det i affären ifall man inte vill göra allt från grunden själv, det finns även många goda ekologiska alternativ. Vill man köpa julklappar men inte orkar/hinner gå på stan kan man beställa på nätet. Att baka är avkoppling för mig, inget krav.

Lätt för dig att säga kanske någon tänker men jag lovar jag har inte heller all tid i världen men det ligger lite i talesättet "det som betyder är inte hur man har det utan hur man tar det" jag jobbar 60%, pluggar 50% (rapportinlämning 19/12 och två deadlines nästa vecka) jag har 4 barn, hus på 8 rok och några husdjur att ta hand om och ja, vi ska vara hemma på julafton. Egentligen har jag inte alls mycket tid, men jag tar tillvara på de små stunderna att njuta av tillvaron :)

  • Comments(4)//julen.gladers.net/#post438