Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

snart DECEMBER

PaketinslagningPosted by Marie Fri, November 30, 2012 22:54:05

Men hörrni, imorgon är det DECEMBER, månaden som vi har väntat på och längtat efter. Barnen är spända av förväntan och här ovan ser ni yngsta tjejernas paketkalendrar. De får varsin korg med 24 små paketer och 24 godisbitar i.

När jag skulle göra paketkalendrar till 4 barn = 96 paketer slutade jag att hänga upp dem, det sparar lite tid och det blir mysigt så här också.

I de runda burkarna ligger sådana här söta muggar (ÖoB) de paketerna får de imorgon.

Till tonåringarna och maken, varsin spann med godis i, de får faktiskt 2 bitar/dag, köpte nog lite mycket. Spannarna gjorde jag för flera år sedan, det är vanliga små zinkspannar som jag har dekorerat. De får också varsin mugg imorgon.

Men det känns lite konstigt, för första gången sedan tonåringarna var 1 år får de inte en paketkalender med 24 paket vardera, de får istället bara 5 paketer var. Första december + adventssöndagarna. Jag kände att det blev bättre med lite större saker än småsaker nu när de är så stora. Dottern har nagellack, hårspännen, smink mm så det räcker, sonen har inte toffsar och nagellack men behöver inte heller 24 små paketer. Så istället för 96 paketer blev det bara 58 att slå in i år.

Jag brukar ställa fram allt på köksbordet så det står där när barnen vaknar men eftersom barnen har övernattande kompisar får de det lite senare på dagen imorgon.

Glöm nu inte, kl 8.45 imorgon börjar julkalendern: Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst.

  • Comments(3)//julen.gladers.net/#post446