Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Grinchen

Julfilmer och kalendrarPosted by Marie Fri, December 14, 2012 21:23:42

Nu har jag sett klart Grinchen, fick dela upp den på några kvällar eftersom jag har så mycket skolarbete.. Grinchen är en av de filmer som brukar visas på någon kanal varje år och är väl snart en klassiker ;)

Budskapet att gemenskapen är viktigare än klapparna är fint och julmiljöerna är väldigt juliga vilket ger pluspoäng. Sedan har jag personligen lite svårt för Jim Carrey, det blir lite väl mycket.. men jag ger ändå filmen 4 snöstjärnor, det är ju trots allt en julfilm! Vad tycker ni om filmen?

****/*

***** En film som jag helst vill se varje jul
**** Jag vill gärna se filmen fler gånger men inte varje år
*** Sevärd tillsammans med barnen men ingen film jag tittar på själv
** Nja, jag vet inte…
*Nej tack, stäng av!

Beskrivning:

Högt uppe över staden Whoville bor den grinige och ensamme Mr. Grinch vars hjärta är två nummer för litet. Alla de glada invånarna i Whoville älskar julen och är i full färd med att förbereda en härlig fest.

Men om det finns något som Grinchen hatar så är det julen. Han står helt enkelt inte ut med den. Och plötsligt får han en riktigt vidrig idé. Han bestämmer sig för att klä ut sig, ta sig ned till Whoville och en gång för alla göra slut på det irriterande julfirandet.

Mannen med gummiansiktet, JIM CARREY, är helt enkelt i kalasform som Mr. Grinch i denna helt underbart härliga komedi. Den grinige, hemske och grymme Mr. Grinchs elaka plan är att ta julen ifrån invånarna i byn Whoville.

Bakom denna fantastiska filmupplevelse, som bygger på Amerikas kanske mest populära barnbok, står den framgångsrike regissören Ron Howard. En sprudlande, festlig familjefilm.

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post482