Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Pepparkakshuset med vit choklad

PepparkakshusPosted by Marie Sat, December 22, 2012 16:51:36

I år fick mellandottern dekorera pepparkakshuset helt själv, hon valde att bara ha kristyr under godiset eftersom ingen av barnen gillar kristyr. Bra att jag satte ihop huset med vit choklad ;) jag har fått lite frågor om hur jag gör när jag sätter ihop med choklad så jag tänkte att jag kan berätta även här i bloggen.

Jag smälter chokladen i micron, sedan doppar jag kanterna på de fyra delarna som är husstommen. Jag sätter ihop dem som vanligt men det tar längre tid för chokladen att stelna så för att slippa sitta och hålla pallar jag upp huset med glas och ställer i det i kylskåpet. Sedan gör jag likadant med taket när första omgången har stelnat och sist skorstenen. Det tar längre tid än med smält socker men blir godare enligt barnen (själv äter jag inte dammiga pepparkakor) och man slipper bränna sig. Det vita på kanter och skorsten är alltså inte kristyr utan vit choklad. Jag hällde på lite extra :)

9-åringen har dekorerat själv och 6-åringen har satt dit figurerna runtomkring. Visst är det något speciellt med pepparkakshus!

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post498