Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Jag hittade en "guldgruva"

JulkortPosted by Marie Fri, January 04, 2013 22:57:23

Vilken nostalgi!!!

Ikväll när jag städade i klädkammaren hittade jag en liten "guldgruva" nämligen min låda med gamla julkort. När jag var barn samlade jag på allt möjligt, bokmärken, klistermärken, suddgummi, miniblock osv. Jag samlade även på vykort och julkort. De flesta samlingarna slutade jag med när jag närmade mig tonåren men vykort och i synnerhet julkort fortsatte jag med ganska länge, ungefär tills jag blev mamma tror jag. Jag hade då flera pärmar med vykort och julkort i och övergick sedan till skokartonger. Jag hade två skokartonger med julkort som jag trodde försvann i senaste flytten eftersom jag inte sett dem på flera år. Men ikväll hittade jag dem, jag hade tydligen bytt ut skokartongern i papp mot en plastlåda. Vilken nostalgi det var att återse mina gamla kort. De är ca 16-30 år gamla och jag minns var jag köpt flera av dem. Jag hade mina favoritbutiker som jag brukade besöka. Jag har dem sorterade efter t ex konstnärer och motiv

Sedan vi fick barn har jag mest skickat hemmagjorda kort, oftast en kombination av scrappade och foto på barnen. Det var nog mycket därför jag slutade köpa (och samla) julkort, också tiden förstås.

De här julkorten är stora som A4

Nu när jag har köpt julkort till julkortsswappen tycker jag det har varit svårt att hitta variation på korten, det har varit ganska liknande motiv. Säkerligen för att det inte skickas lite mycket julkort nu som förr.

Det här julkorten är figurformat.

Lisi Martin var och är en av mina favoriter, jag har letat efter hennes kort till julkortsswappen men inte kunnat hitta. Det känns som att hennes motiv är "min jul"

Lars Carlsson är en annan favorit, hans kort säljs fortfarande. Jag har inte hittat sådana själv men har fått bland julkorten från vänner, så mycket julstämning!

Tomtetroll av Rolf Lidberg, de korten köpte jag när vi bodde i Sundsvall. Där fanns en butik med enbart hans tavlor, böcker mm. Älskar hans motiv!

Slutligen ett kort av Leif Holmqvist, den här typen av kort var populära i början på 90-talet. Motiv från städer och med tomtar i miljöerna. De gillar jag också mycket. Det här kortet är från Sundsvall.

Jag sparar alla julkort som jag får, jag brukar lägga dem i en liten låda och märka med årtal. Jag tycker det är så kul att gå tillbaka och titta på. Men jag har slutat att köpa och spara på oskrivna kort.

  • Comments(3)//julen.gladers.net/#post519