Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Jullängtan?

Stämning och längtanPosted by Marie Tue, February 05, 2013 21:42:06

Jag känner mig ganska ensam med att känna jullängtan i februari när alla andra längtar efter våren. Missförstå mig inte jag älskar också våren men de där bubblande jultankarna kan dyka upp närsomhelst. Igår fick vi massor med snö och på kvällen slog jag in de sista födelsedagspresenterna till mellandottern som fyller år idag och det kändes nästan som om det var julklappar jag slog in. Nej, jag lyssnade inte på julmusik men det var nästan lite nära att jag plockade fram något juligt på datorn. Jag är inte ensam i familjen iallafall för ikväll tittade yngsta dottern på Greveholm ano 1996, oj vad mysigt att höra det i bakgrunden! Vad är det med julen som gör den så speciell jämfört med andra högtider och födesledagar... jag gissar att det är individuellt men för många är det nog en kombination av stämning, ljus, mat, julmusik som inte infinner sig på andra högtider. Kanske också att det är helt ok att slappa i mellandagarna och bara njuta av julefriden, under övriga året är det mer måsten när man är ledig, iallafall när man har hus och trädgård.

Jag saknar alla julbloggsinlägg men vad roligt att flera julbloggare även bloggar resten av året om annat i livet. Min pyssel och vardagsblogg finns här.

Vågar jag viska att jag redan har börjat att tänka på julen 2013? Men först vill förstås även jag ha vår, sommar och höst med alla andra högtider och födelsedagar!

  • Comments(6)//julen.gladers.net/#post523