Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Jullista

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Sat, August 24, 2013 13:01:10
Årets första jullista

Hittade årets första jullista hos Erica. Klart att jag vill svara :)

Har du druckit säsongens första glögg ännu?

Nej, inte ännu men det blir nog snart. Jag har tre sparade flaskor sedan förra julen (sparade dem medvetet efter förra höstens långa väntan på att glöggen skulle komma till butikerna i min lilla stad)

Vad var bäst med julen 2012? (hela säsongen alltså - inte bara julhelgen)

Maken av tre av barnen drabbades ju av vinterkräksjukan förra julen så vi kunde inte träffa släkten på hela julen, innan eller efter (11 sjukdagar) så det bästa var väl innan jul, väntan, planering, små mysstunder med familjen. Julbloggsträffen på Skansen!

Vet du hur du ska fira julen 2013?

Nej men jag hoppas på att det blir hemma hos oss på julafton.

Vilken är den bästa julfilmen?

Polarexpressen, Astrids Jul (men synd att inte Bullerbyn finns med där) sedan gillar jag ju många av de gamla julkalendrarna mest Trolltider och Greveholm, The Holiday.

Brukar du köpa en massa nytt julpynt varje år?

Nej, men något brukar det bli och därför har jag ganska mycket. Min smak har väl ändrat sig en del under åren också, jag pyntar inte längre med tomtar på varje tom yta (ok lite överdrivet det gjorde jag inte förut heller) men jag har färre julsaker nu men trots det har vi långt mycket mer än hos många andra för jag vill ändå ha stämning i hela huset men tar in mer natur och ljus. Men visst har jag gamla favoriter kvar som hängt med mig sedan barndomen. Jag gillar när det finns ett minne bakom sakerna och inte bara massproducerade från storkedjorna.

Längtar du efter julen?

Nej. Jag har börjat tänka på julen men har nog inte börjar längta efter hösten heller ännu. Men jag kan ändå känna stark julstämning som har gripit tag i mig några gånger redan. Jaja ok, jag längtar väl efter väntan men inte julen, annars hade jag väl inte skrivit i julbloggen :)

Släpp fram din inre Grinch: Vad av "det typiskt juliga" kan du lika gärna skippa?

Vi har tagit bort mycket på julbordet, vi går igenom innan vilket vi tycker att vi måste ha, även barnen får vara med och bestämma. Resten hoppar vi över. De senaste åren har vi tom köpt julskinkan i charken så många skivor som går åt för det brukar bli så mycket över som ingen vill ha i mellandagarna. Däremot brukar vi köpa en julskinka ungefär till första advent, att äta den varm med vörtbröd och julmust utan all annan julmat samtidigt passar oss bättre och resterna äter vi glatt upp dagen efter. Vi har julbord men bara med sådant vi verkligen gillar och äter av.  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post542