Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Tankar om den kommersiella julen

JulsnackPosted by Marie Sun, August 25, 2013 11:35:30
Jag vill vidareutveckla frågan från enkäten om ifall jag brukar köpte en massa nytt julpynt, mina tankar hänger även ihop lite med julnyheter och reklam i bloggen.

Jag har delade känslor för alla julnyheter som kommer eller affärernas enorma utbud. En del av mig tycker att det är sååå mysigt att titta på allt juligt i butikerna, men en del av mig kan känna avsmak för den hysteriska julhandeln. Trots allt så ligger ju inte julmagin i de köpta sakerna utan om känslan i hjärtat. Gemenskapen. Jag vill inte att enorma julklappshögar ska vara det mina barn kommer att minnas mest från sina barndomsjular utan att de ska minnas gemenskapen, sådant vi gör tillsammans såsom uppesittarkvällen med julgodistillverkning, pysselkvällar då vi gör julkort mm, pepparkaksbaket, gemenskapen med släkten men naturligtvis att de ska uppskatta de julklappar de får och glädjas åt dem. Men visst vill jag julpynta, och de julsaker som betyder mest för mig det är sådana som jag har minnen till. Julbonaderna min mormor och morfar har gjort till mig, lucian mamma köpte till mig när jag var barn, saker jag köpt själv eller tillsammans med min man som jag förknippar med något minne, gåvor som jag önskat mig men inte velat unna mig själv men som jag fått i julklapp osv. De julsakerna som jag nästan har som en relation till. Det kan ju även vara något som jag funderat på att köpa länge men tyckt att det varit onödigt dyrt men till slut unnat mig. När jag då något år senare ser masstillverkade kopior av sådana saker på stormarknaden är det lätt att den speciella känslan för saken jag köpt avtar men det vill jag inte.

Jag har valt att julblogga på vår egen domän gladers.net som vi betalar för (Glader är alltså vårt efternamn och vi har våra epostadresser kopplade till kontot). Vi betalar för domänen och slipper därmed reklambanners, detta är ett medvetet val som jag har gjort och ställt i relation till att jag inte har alla funktioner som finns på andra bloggportaler. Precis som med julutbudet i affärerna har jag en kluven inställning till att göra reklam i bloggen, jag gör därför ett urval på det jag visar och väljer bara ut sådant som jag själv gillar.

Är det fler än jag som har delade känslor för det enorma utbudet i affärerna eller känner ni enbart glädje när ni ser hundratals hyllmeter av masstillverkade tomtar?


Bild från vårt vardagsrum, detta är julstämning för mig, och ja, julklappshögar har vi ;)

  • Comments(6)//julen.gladers.net/#post543