Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Kvibilles ostar

Julnyheter/sponsringPosted by Marie Mon, December 02, 2013 21:27:06
Nu har vi smakat även de båda sista ostarna från Kvibille, nämligen Cheddar och Prästost. Precis som de andra ostarna är de väldigt smakrika, jag vill poängtera att jag med smakrika inte menar att alla är starka utan just att de smakar mycket. Jag var ju speciellt nyfiken på Cheddarosten eftersom det är en ost vi inte brukar köpa, jag har förknippat den med sådan ost som man får på hamburgerkedjorna men den här var ju så mycket godare, det går inte att jämföra!

Jag lovade i tidigare inlägg att ni skulle få beskrivning på våra ostsnurror. Jag har inget exakt recept men man river osten och blandar med creme fraiche till lagom konsistens. Sedan brer man ut röran på smördeg, strör på lite klippt gräslök samt något rökt kött. Vi brukar använda Chevré men testade nu med cheddarosten och det blev jättegott. Rulla ihop smördegen som en rulltårta, skär bitar och lägg på plåt. Gratinera tills de fått lagom färg. Det finns liknande recept på nätet, vi brukar göra på fri hand så jag har inte exakta mängder men hittade liknande recept när jag googlade.Lagom konsistens på oströran. Jag tycker att alla ostarna är tillräckligt smakrika för att passa på pepparkakor och naturligtvis på julens ostbrickor. Cheddarosten provade vi även att riva över pasta.
Ett stort tack till Arla för att vi fick prova. Såhär skriver Arla om de två sista ostarna som vi provade:

Kvibille Cheddar® 32 %18 månader har en kraftig, fyllig och mogen smak och en eftersmak som kittlar på tungan.

Kvibille Präst® 31 %18 månader har en kraftfull och aromatisk smak, tydlig sälta och angenäm beska balanserad av sötma och fruktighet. Lång fyllig eftersmak.

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post644