Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Nyheter på julbordet

JulreceptPosted by Marie Thu, December 05, 2013 16:22:37
Sedan vi började fira julafton hemma hos oss har vi tagit bort många rätter från julbordet, sådant som ändå prioriteras bort när man inte orkar allt på julafton. Trots detta tycker jag att det är kul att ibland testa nya recept. Vissa saker blir favoriter som sedan ingår i traditionen tex baconlindade dadlar, andra rätter blir bara lagade ett år. I år funderar jag på att ugnssrosta brysselkål istället för att ångkoka den som jag brukar.

Ugnsrostad Brysselkål

175 grader varmluftsugn eller 200 grader vanlig ugn

Färsk Brysselkål
Ordentligt med olivolja
Salt
1 msk smör
Flingsalt till servering

1. Lägg brysselkålen i en ugnsform och ringla ordentligt med olivolja över, salta och rör runt så brysselkålen täcks med olja.

2. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills dess att brysselkålen fått ordentlig yta, rör om någon gång under rostningen.

3. Ta ut ugnsformen, smält smör i en stekpanna och låt brysselkålen slungas runt med smöret i någon minut för en mer nötig ton. Vill du minska fettmängden du får med dig till tallriken, låt brysselkålen rinna av i en finmaskig sil några sekunder innan servering.

4. Strö lite flingsalt på toppen.

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post653