Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Gårdagens julinköp och det här med foton

JulköpPosted by Marie Sat, December 07, 2013 22:23:14
Här kommer äntligen de utlovade fotona på gårdagens julinköp från Ekohallen.
Ett av mina ärenden var att köpa en ugnsform i vit keramik i mittemellanstorlek, jag älskar keramik! Vi har stora formar som passar resten av året men just under julen går det dels åt fler formar i köket, dels behöver vi inte göra varken potatisgratäng eller Jansson så det räcker som enda rätt till alla, det finns ju så många rätter på julbordet. När jag fick se att just den formen jag skulle köpa även fanns i rött kunde jag inte motstå att köpa två stycken till julmaten (potatisgratäng och Jansson). För mig är rött även en sommarfärg, tre av våra barn fyller år på sommaren så formarna lär användas även till grillkalasen.
Jag har några sådana här hjärtan i vitt sedan något år tillbaka och när jag fick se dem i rött i Bittes blogg för ett tag sedan kände jag direkt att de vill jag ha! Chokladmoussé i de här på Alla hjärtans dag är redan bestämt. De passar ju förutom som portionsformar även som småskålar till julen.
Jag har varit på jakt efter röda ljusstakar på fot, de här är ännu snyggare i verkligheten, som röda julkulor! I några år har julen i vårt vardagsrum/matrum gått i vitt och silver men i år blir det återigen rött. I köpet däremot har julen gått i rött och svart men där blir det mer silver i år, kombinerat med rött. Julpyntat har jag dock inte gjort ännu, vi brukar inte göra det förrän runt lucia men i år beror det ju även på att vi renoverat.

Sedan var det det här med foton. Jag vet att mina foton inte håller den bästa kvalitén och jag har funderat fram och tillbaka men kommit fram till att de får duga. Min gamla knappmobil tog suveräna foton så jag är lite besviken på att den nya touchmobilen inte alls tar lika bra. Men med tanke på hur bekvämt det är att fotona via dropbox automatiskt finns tillgängliga på datorn så fortsätter jag att använda mobilfoton istället för kameran och jag hoppas att ingen skräms bort från bloggen pga dålig fotokvalité. Det är väl säkert jag som inte kan ta bra kort med mobilen för den har en hög prestanda när det gäller kameran, 13 megapixel.  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post657