Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Utmaning dag 16 - favoritbild(er)

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Mon, December 16, 2013 18:25:02

Dag 16 – Favoritjulbild som du tagit själv

Oj vad svårt, favoritbild för mig är inte den som är vackrast estetiskt sätt utan bilder som har en historia. Jag har flera olika foton jag väljer mellan något bakfoto på barnen eftersom det alltid är så mysigt att baka lussekatter och pepparkakor. Det brukar vara vår inledning på julen. Sedan har jag två foton från första julen hemma hos oss, dels på barnens morgonpaket under granen i lekrummet, jag kan fortfarande känna glädjen när jag gick där mitt i natten och såg fram emot att för första gången som vuxen fira julafton hemma hos oss med både min och makens släkt. Vi hade då varit tillsammans i 15 år. Sedan är det ett foto från julfikat/Kalle Anka från samma jul men det fotot går egentligen bort eftersom jag inte lägger upp foton på andra i bloggen. Nästa foto är från juldagens morgon för några år sedan då det precis som nu hade varit en mild december med regn, regn och regn. När vi kom upp på morgonen på juldagen var det snö ute. Det var så vackert så man blev tårögd "när juldagsmorgon glimmar". Jag har även ett foto när vi har ställt ut gröt till tomten på lille julafton, också en sådan magisk kväll som varje lillejulafton men lite extra speciell eftersom det var en jul med snö. Sista fotot är också ett nattfoto, ok jag väljer det:

Det var någon dag efter julafton, typ juldagen annandagen eller någon mellandag. Jag skulle gå och lägga mig och när jag gick förbi granen var jag tvungen att ta ett foto för att på något sätt bevara känslan. Känslan av att gå omkring i vårt julpyntade hus, granen som lyste så fint. Lugn och frid. Ledighet. Julefrid.

Äsch, varför ska jag bara visa ett foto, här kommer några av de andra också ;)

Kalle Anka fotot

När juldagsmorgon glimmar fotot.

Tomtens gröt i snön

Det här kortet måste jag ju också visa. Tomten som kommer pulsandes i snön fram till vårt hus.

Detta är Jessicas (Jul i Laloland) decemberutmaning



  • Comments(1)//julen.gladers.net/#post681