Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Utmaning - tre största stressmomenten i december

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Mon, December 16, 2013 22:25:53
Som om jag inte hade fullt upp ändå hoppar jag på ytterligare en utmaning. Denna gången är det Madeleine (Min vita jul) som utmanar oss med att berätta:
Vilka är dina tre största stressmoment i december?

1. Alla avslutningar, uppvisningar, luciaframträden mm som barnen ska åka på. Som jag berättat tidigare är det över 30 tillfällen nu i december. Missförstå mig inte, jag älskar att mina barn sprider julglädje till gamla, sjuka m fl med sång och musik. Men det är stressigt att hinna med och vår egna jul blir så klart fördröjd.

2. Här svarar jag som Madeleine, städningen. Jag är ingen pedant men jag vill inte julpynta när t x hallen är full av verktyg, ridsaker, fotbollssaker, gitarrer, flöjter, träningskläder, väskor, tja ni hänger nog med. Jag vill ha undanplockat och rent. Man behöver inte torka lister och bona golven men bort med alla sakerna tack, dammtorka och svabba golven. Det är liksom minimum.

3. Jag vet egentligen inte om det är mer som stressar mig. Jag har blivit ganska duktig på att göra det jag känner för och orkar inför julen och delegera ut en del. Julklapparna brukar vara klara i november. Kakor och mat i frysen, funderar. Det skulle isåfall vara att bestämma när vi ska träffa alla, innan allt är inbokat och bestämt. Jag vill inte att någon ska behöva sitt själv på julafton.

Min julklappskorg från tidigare år, nu längtar jag tills den är klar i år!

Ps ikväll har jag tittat på Jul med Ernst på TV4play, jag missade ju torsdagens program eftersom jag packade julkorten. Jag har lovat mig själv att titta på lite julfilmer/program/kalendrar i december för att koppla av i julförberedelserna. Återigen, det är så viktigt att inte stressa under julen och åtminstone är det för mig småstunder av avkoppling och mys som jag minns. Efter att jag har städat, haha!

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post682