Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Utmaning dag 19

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Thu, December 19, 2013 09:02:07

Dag19 – En julklapp du ångrat att du köpt/ du önskar att du aldrig fått.

Ännu en sådan där svår fråga precis som favoritbloggar. Jag kan inte komma på någon julklapp som jag ångrat att jag köpt och som tur är bare en som jag inte blev så glad för/hade användning för. Jag brukar bli glad för det jag får och hitta använding för det även om det inte är något jag själv skulle ha köpt. Jag tänker att givaren tycker om saken och har en tanke med att ge den till mig och det är ju tanken som räknas. Att värdesätta att ha människor omkring mig som vill ge mig julklappar. Men även om det bär emot att berätta så finns det som sagt en julklapp som inte kom till användning.

Det var i mitten på 90-talet, jag och min man bodde i en lägenhet i ett vackert gammalt K-märkt hus. Vi fick vars 4 krokar(2 bilar) till upphängning av vinterdäck i julklapp av mina svärföräldrar. Vi hade fått frågan innan om vi behövde sådana och svarat att nej, vi förvarar vinterdäcken på samma ställe som alla andra och där får man inte borra i väggarna. Huset hade nämligen ett förråd som kallades "jordkällaren" där vi hyresgäster fick förvara våra vinterdäck. Det var som sagt ett gammalt hus och källarväggarna bestod av äkta stenblock, ingen gjuten grund. Dessutom K-märkt så att borra i de väggarna för att sätta upp krokar var förstås förbjudet. Inte heller i nästa lägenhet kunde vi använda krokarna och i vårt första hus fanns det färdig förvaring för vinterdäck. Efter 3 flyttar och 12 år senare flyttade vi hit. Här hade vi kunnat sätta upp dem men vid inflytten så hade vi nog glömt bort de där krokarna och jag vet inte om vi har kvar dem nu. Jag kan ju förstå hur mina svärföräldrar tänkte att det var så praktiskt hos dem, men som sagt förbjudet där vi bodde vilket de inte ville lyssna på och det är den enda julklappen som inte har kommit till användning.

Foto till det här då, det enda foto jag har på däck är när vi för ett år sedan fick punktering mitt i natten, jag hade ju kunnat vara fyndig och ställa våra sommardäck utanför ytterdörren "(h)julen står för dörren" som det gamla uttrycket lyder men det hinner/orkar jag inte.
  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post687