Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Saffransdrömmar

JulreceptPosted by Marie Thu, December 19, 2013 16:26:30
Saffransdrömmar

100 g Smör
2.5 dl Socker
1 msk vaniljsocker
1 dl solrosolja
0.5 tsk hjorthornssalt
0.5 g saffran
4 dl Vetemjöl

Tillagning

Sätt ugnen på 150°. Vispa smöret luftigt tillsammans med socker och vaniljsocker. Tillsätt oljan, lite i taget. Blanda hjorthornssalt och saffran med mjölet och tillsätt det till smörblandningen; blanda till en deg. Rulla degen till 4 längder; skär varje längd i 15 små bitar som rullas till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (ej för tätt) och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Efter att jag hämtat barnen på fritids testade vi ett för oss nytt recept. Det är så roligt för barnen att vara delaktiga i julförberedelserna. Barnen gillar kakorna, jag tycker kanske att de är lite för söta men det brukar ju drömmar vara. Det var solrosoljan som gjorde mig nyfiken på receptet. Vi kommer att baka det fler år, de smakar gott av saffran men jag blev lite besviken på färgen. Jag hade velat ha dem gulare så nästa gång ska jag prova att lösa upp saffranet innan.


  • Comments(1)//julen.gladers.net/#post688