Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Utmaning dag 31

Jullistor/utmaningarPosted by Marie Tue, December 31, 2013 00:03:06

Dag 31 – Ditt nyårslöfte – eller dina tankar inför kommande år.

Mina tankar inför kommande år… jag står inför ett speciellt år. Det är sista terminen på min utbildning till specialpedagog, jag ska skriva min D-uppsats i specialpedagogik. Sedan är jag färdig specialpedagog. Sedan vet jag inte vad som händer, kommer min utbildning att leda till nytt jobb? Det var ingen självklarhet att som 40-årig 4-barnsmamma med fast jobb och en högskoleutbildning på 3½ år i bagaget ge mig på den här utbildningen på avancerad högskolenivå.

Jag är stolt över vad jag har presterat, att jag trots både jobb, studier på avancerad nivå, man, 4 barn, 4 husdjur, hus och tomt har tagit mig igenom de här krävande åren. Jag är inte klar ännu, man skulle kunna se det som att jag har slutspurten kvar innan jag är i mål. Det är ett halvår av hårt arbete men jag ska fixa det. Förra gången jag tog en högskoleexamen var jag 20 år yngre. Nu är jag inte bara dubbelt så gammal, jag har även så mycket mer livserfarenhet och kunskap men ändå finns osäkerheten där, kommer allt slit att leda till ett nytt jobb, vill någon ha mig? Jobbar jag min sista termin som förskollärare nu under våren eller går jag tillbaka till min gamla tjänst efter sommarsemestern?

Det är mycket ovisst som väntar mig under 2014 men det viktigaste av allt är att jag har min familj omkring mig. Att vi alla får vara friska och fångar upp förmågan att vara lyckliga i stunden. Livet har sina motgångar och uppförsbackar men jag försöker leva efter orden ”det är inte hur man har det utan hur man tar det”. Av motgångar får man ny livserfarenhet i bagaget, även av de mest tunga saker som man hade kunnat betala allt för att slippa gå igenom.

Eftersom jag nyligen lagt in ytterligare ett foto på vår julgran som jag njuter så mycket av även nu i mellandagarna väljer jag istället att visa ett foto från februari. Det är ett par minuters gångväg hemifrån och den plana ytan är en liten skogssjö med is och snö på. På somrarna badar vi här och när det är riktigt kalla vintrar kan man åka skridskor. Men för mig är det även en plats som jag går till för att vara nära naturen, låta tankarna vandra, hämta kraft.


Detta är Jessicas (Jul i Laloland) decemberutmaning  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post715