Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

En doft av kola

Stämning och längtanPosted by Marie Sat, August 23, 2014 10:44:10

Ibland behövs det så lite för att locka fram mina julkänslor sådär helt oförberett. Igårkväll t ex hade barnen bakat chokladmuffins med kolasås på. Kolasåsen smakade nästan som julens chokladkola och det där välbekanta suget i hjärtat efter julen flammade upp en aning. Likaså idag, i boken jag läser stod det helt kort i en mening något i stil med att snön kom några dagar före julafton och snart var det nya året här. Julen i sig var alltså överhoppad i boken men mina tankar fladdrade iväg till långsamt dalande snöflingor, trädtoppar som blir vita, stenar och buskar som bäddas in ett vitt täcke. Julmusik och doft av, och jo där var tankarna på julkola tillbaka i tankarna. I fantasin är julen alltid vit som på ett julkort, att julen oftast är grön (eller snarare brun) här i trakterna glöms bort i tankarna och ifall snön kommer så är det troligare att den kommer som små vassa piggar i sidled än vackert dalande uppifrån. När julen kommer spelar det inte så stor roll, då är allting så mysigt ändå så varför inte njuta av vackert fallande snö i fantasin ;)

Jag blir lite sugen att titta på The Holiday eller Love Actually, de är sådär lagom juliga och mysiga för att titta på under hösten. Men jag tror att jag ska vänta några veckor till, vi får se.

Jag brukar hälla kolan i knäckformar, de gamla plåtbrickorna köpte jag i tonåren och de plockas fram varje år när det är dags att koka knäck och kola. Det finns så mycket gott julgodis och jag brukar ju göra massor men just knäcken och kolan är nog de viktigaste för mig, i stark konkurrens med brända mandlar. Marknadsnougat, chokladtryffel, rocky road och mozartkulor är andra sorter som hör till julen hemma hos oss. Vilka är dina julgodisfavoriter?

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post724