Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Summering

SummeringPosted by Marie Sun, December 28, 2014 12:37:48

Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv och kanske inspirerar det någon annan.

* Jag önskar att det varit jul den här veckan istället, dvs en veckas ledighet innan själva julen så man hinner både varva ner, pyssla och komma i stämning.

* Jag var sen med att komma i julstämning sonens operationer och vattenläckan med påföljande renovering påverkade. Jag har heller inte längtat lika mycket efter julen som jag brukar.

*Julklapparna, slogs in ovanligt sent. Det är både fördelar och nackdelar med att ha en gemensam inslagningskväll med maken mot att ha julklappspapperna framme för direkt inslagning under längre tid. I år kom jag ihåg att lägga undan några paketer till tomtens säck.

*I år fick sonen vara jultomte, yngsta dottern är 8 år så det kändes dags att inte byta tomtetjänst med grannarna längre utan låta henne förstå.

*Julkorten, jag scrappade julkort under hela året men bara två stycken i december. Jag skickade köpekort för första gången på 11 år när de scrappade korten inte räckte. Vi fick färre julkort än vanligt från släkt och vänner och fler digitala julhälsningar.

*JulbordetIkea var gott!

*Julkalendern, jag såg inte ett enda avsnitt, inte ens det första.

*Julmaten, det blev i princip samma som förra året. Jag själv tog inte om av något och det gjorde inte flertalet av de andra heller så det blev mer rester än vanligt.

*Sjunde julen utan min älskade mamma.

* Jag julpyntade tidigare än vanligt, redan till advent. Jag trodde att det skulle bidra till mer julkänsla men stressen med alla uppträden i december kombinerat med långa arbetsveckor bär nog mycket av skulden till att jag inte kommer i julstämning.

*Planering: mina listor på julmat, julgodis och julbak är perfekt. Enkelt att kolla så allt kom fram på julafton, lätt hänt att man annars glömmer något, brysselkålen kom fram i sista minuten i år också.

*Prioriterades bort: jullandskapet kom inte upp i år.

*Julbaket, som vanligt för mycket men eftersom jag älskar att baka och det ger mig sådan julglädje så lär det bli så i fortsättningen också. Bakade även mandelmusslor och saffransbiscotti i år. Pepparkaksuffins i miniformar blev lagom. Kakorna ligger i frysen och kommer att plockas fram lite i taget till fredagsmys.

* Mitt julbloggande har varit sämre än någonsin. Jag har inte känt samma gnista som vanligt under hösten. Kanske för att jag redan har skrivit det mesta om min jul, det är samma traditioner och samma recept så även om jag får nya läsare känns det som att jag upprepar mig. Jag startade min hemsida om julen 1999, började blogga om julen 2006 och separat julblogg sedan 2010. Det är kanske dags för något nytt, jag har lite funderingar inför nästa säsong för jag vill ändå inte släppa julbloggandet helt. Jag har även varit urdålig på att kommentera hos andra julbloggare i år vilket jag skäms lite för, jag brukar vara flitig. Just gemenskapen är en stor del av glädjen med julbloggsvärlden.

* Julmarknad/julkonsert vi var på Huseby julmarknad och julkonsert med Marinens musikkår. Trevligt och fint båda delarna.

*Julkortsswappen ordnade jag för fjärde säsongen, jag delade i två swappar. En för hemgjorda julkort och en för köpta. Flera nya deltagare i år men färre gamla. Jag vet inte ännu om det blir en femte säsong.

* Återigen vill jag rikta ett stort tack till årets sponsorer: Saturnus och Apotek Hjärtat.  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post788