Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Överraskning med posten

Julnyheter/sponsringPosted by Marie Wed, September 16, 2015 21:06:50
Igår fick jag en trevlig överraskning med posten, nämligen en söt tomte från Fyrklövern, tomten som finns på deras vackra servis Åsas Tomtejul.

"Åsa Götander startade upp sin Tomtebod i en liten stuga i Örnaholm 1993. Här tillverkar hon fortfarande de flesta av sina mysiga tomtar i rena naturmaterial som ull, filt och fårskinn från Gotland – ett äkta konsthantverk av absolut högsta kvalitet. Inspirationen hämtar Åsa från de vackra småländska skogarna. Åsas tomtar har blivit oerhört populära, både i och utanför Sverige."

Tomten är så söt och jag kan tänka mig att servisen skapar fin julstämning, den hade passat in bra hemma hos oss ;)
Såhär skriver Fyrklövern:

Åsas Tomtejul Vit är designad i samarbete med Åsa Götander, grundaren till Åsas Tomtebod, med illustrationer av Anne Rooslien exklusivt för Fyrklövern.

Åsas Tomtejul Vit är en komplett serie för det dukade julbordet. Serien består av en porslins-, glas- och textilkollektion.

Konstnären Anne Rooslien har illustrerat dekoren på Åsas Tomtejul Vit efter Åsa Götanders härliga tomtar. Anne är en mycket allsidig konstnär som arbetar i olja, akvarell och lera. Hon hämtar gärna sin inspiration från Gotland.

På det fina porslinet smyger de mysiga tomtarna fram på sin skogspromenad. Granarna tindrar av snö och glimrande äkta guld. Allt i naturens förtrollande färger.

De unika hjärtformade servisdelarna skapar en varm och välkomnande känsla. Som symbol för julens hjärtliga budskap bär tomteflickan Viktoria ett hjärta av guld.

Lär känna Vilma, Valter, Viktor, Viktoria, Valle och Olle, tomtefamiljen, som pryder Fyrklöverns nya servis Åsas Tomtejul Vit. Mamma Vilma och pappa Valter finns på mattallriken och de tre barnen Viktor, Viktoria och Valle på förrättstallriken. Gammeltomten Olle ingår också i tomtefamiljen och finns på några av porslinsdelarna.

Servisen är tillverkad i finaste fältspatporslin med inglazed handlitograferad dekor och vackra detaljer i äkta 18K guld. Porslinskollektionen kostar från 398 kronor per kuvert med förrätts- och mattallrik. Servisen kan endast köpas genom Fyrklövern.  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post819