Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Struvor

JulreceptPosted by Marie Sat, November 20, 2010 14:09:04

Struvor är frasiga och goda julkakor som känns lite lyxiga tycker jag. Kanske för att de håller sig frasiga och riktigt goda så kort tid eller för att baksättet är lite annorlunda mot de flesta småkakor och det är lite läskigt med den heta friteringsoljan. Vi brukar baka dem kvällen före julafton på vår uppesittarkväll, oftast är det maken som gör struvor och klenäter.

Det gäller att hålla koll på temperaturen!

Struvor
ca 20 st

1 äggula
2 msk socker
2 dl gräddmjölk
2 dl vetemjöl

Friteringsolja

Garnering strösocker

Blanda samman alla ingredienser och rör till en jämn smet. Värm fettet till 180 grader, obs använd en termometer, vi har en som larmar ifall temperaturen blir för hög. Värm struvjärnet i fettet. Låt järnet rinna av lite innan det doppas i smeten, doppa inte ovansidan då får du inte av struvan. Håll över grytan en liten stund så att smeten stelnar till doppa sedan ner och fritera i ca 1 minut tills struvan blivit guldgul, lossa med en gaffel, låt rinna av på papper. Doppa struvorna i socker.

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post84