Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Våra pepparkaksburkar

JulförberedelserPosted by Marie Mon, November 22, 2010 23:28:52

Idag har vi bakat ut varsin liten degbit barnen och jag. Vi delar upp pepparkaksbaket på några dagar. Jag kommer nog att göra en till deg närmare jul, det går ju åt en hel del till husbygge sedan, pepparkakshus alltså.

Det luktar så gott när man gräddar pepparkakorna!

Barnen får lägga sina egna kakor i varsin burk, de tycker det är kul att se vad de har bakat men de är generösa och bjuder på sina kakor ändå. De fick skriva varsin ny lapp till burkarna så man ser vilken som är vems. Den lilla burken är min.

Jag tycker det är trevligt med glasburkar då man ser innehållet, sedan håller pepparkakorna bra eftersom burkarna är lufttäta. Förut hade jag plåtburkar men de var inte lika bra även om de var väldigt fina.

Ps tagsen kommer från Panduro jag har chalkat dem runt kanten med fluid chalk (fluid chalk är en sorts stämpeldyna, lite torrare än vanliga stämpeldynor som man kan dra mot kanten på papper så ger det en fin inramning, med brunt ser pappret lite gammalt eller bränt ut beroende på hur man drar dynan) banden har jag köpt på Grodans scrapgarden, här hittar du dem

  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post89