Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Lucia och 3:e advent

JulförberedelserPosted by Marie Sun, December 13, 2015 16:26:59
Veckan innan och efter Lucia är nog årets mest hektiska eftersom barnen har uppträden varje dag och det har inte blivit så mycket tid över till att blogga. Julgranen där uppe tog vi fram förra söndagen och idag har vi klätt granen här nere. Vi körde till Riksmannagården och köpte gran, där är så mysigt med höns på gården, får och hästar, massor med granar, försäljning av viltkött mm. Vi köpte som vanligt en kungsgran och drack lite glögg innan vi körde hem igen med vår gran. Att stå utomhus i kylan och dricka varm glögg ger en garanterad julstämning även om vädret är grått istället för vitt. Nu är granen klädd och lyser så vackert. Årets tema blev rött och vitt, jag hade ju en idé om grönt och koppar men hittade inte några fina kulor.
Katterna kan som vanligt inte låta bli granarna vilket syns på pärlgirlangerna...

Igår startade vi dagen med Luciamorgon i kyrkan där våra två yngsta lussade med sina körer och nu ska vi iväg på Luciakröning i sporthallen där de ska drilla och sonen ska spela. Vi har så mycket eget luciafirande så jag har inte skänkt en tanke om Luciafirandet på TV. Hoppas att ni har det bra denna Luciakväll, visst är det härligt med Lucia på helgen så man kan njuta av dagen.  • Comments(2)//julen.gladers.net/#post895