Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julkonsert

JulkonserterPosted by Marie Mon, December 14, 2015 22:13:06
Ikväll har vi varit på julkonsert med Marinens Musikkår, ni har säkert sett dem på TV i olika högtidliga sammanhang. Jag älskar musik och att uppleva julens musik i den här tappningen av en professionell blåsorkester är fantastiskt. Marinens Musikkår är i dag en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker. Marinens Musikkår har anor från 1680-talet och har verkat i obruten linje sedan dess. De är stationerade i världsarvsstaden Karlskrona och kvällens konsert var en julklapp till oss kommunalanställd i Karlskrona Kommun.

Jag skulle önska att ni alla hade möjlighet att få se dem men nästa konsert är ingen julkonsert utan Nyårskonsert på Nyårsafton i Slottskyrkan, Kungliga Slottet, Stockholm.

En liten överraskning var att de efter pausen hade bytt om till sina vita uniformer och kom in med ljus i händerna och sjöng några luciasånger.

  • Comments(0)//julen.gladers.net/#post898