Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Gottebordet 2010

JulaftonPosted by Marie Mon, December 27, 2010 12:49:25

Här är årets gottebord. Jag tycker det är så mysigt att duka fram ett dignande gottebord, det är inte på det man äter mellan jul och nyår man går upp i vikt utan på det man äter mellan nyår och jul ;)

Om jag börjar längst upp i vänstra hörnet och går runt så är det framdukat: ostbricka, kex, mjuk pepparkaka med vinbär och citronmellis på, lussekatter, syltkakor med hemmagjord hallonsylt, klenäter, pepparkakor, kokoskakor, marknadsnougat, 3 sorters köpt godis (after eight, praliner med 72% choklad och polkagrisar), korlakakor, 2 olika sorters tryfflar, brända mandlar, saftsås, ris a`la malta, mozartkulor med 3 olika sorters choklad (vit, mjölk och mörk), choklad och strösseldoppade marshmallows, knäck, mandelkakor, struvor, dadlar och 2 fruktfat.

Närbild på godiset som barnen har gjort, choklad och strösseldoppade marshmallows, mozartkulor och nere i hörnet mandelkakorna. Struvorna längst upp har min man gjort med hjälp av äldsta dottern.

Gottebordet står framdukat i köket, man får hämta där och sätta sig var man vill. Godiset står framdukat hela kvällen.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mina Högtider Tue, December 28, 2010 09:32:55

Åh det fanns massa gott på gotte bordet :)

Posted by goteborgsjul.blogspot.com Tue, December 28, 2010 09:15:23

Sv: Det låter väldigt mysigt och härligt!

Posted by goteborgsjul.blogspot.com Mon, December 27, 2010 20:05:02

Tjoho vilken godisbord! Ja det må jag säga. :) Och visst är det så att det inte är det man äter mellan jul och nyår som man går upp utav, utan tvärtom.

Sv: Verkligen skönt med en slappardag! Hoppas att ni haft det bra. :)