Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julmarknader

Julmarknader mmPosted by Marie Mon, August 15, 2011 20:47:01

Brukar ni gå på julmarknad? Jag tycker att det är mysigt, det brukar ju finnas små lokala marknader där man kan få julstämning och trevliga inköp. Större julmarknader blir det inte av att vi åker till varje år då det kan vara svårt att hinna med. Några av de större julmarknaderna är t ex Huseby Julmässa, Jul på Liseberg, Svenska Slottsmässor, Jul på Tivoli. Det viktigaste för mig är inte vad jag hittar att köpa utan själva stämningen. Juldofter såsom granris, mat och brända mandlar, stämningen med marschaller eller ljusslingor, julmusik, alla förväntansfulla människor...

Ps Jag har uppdaterat min sida med jullänkar.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Petra Tue, November 15, 2011 12:47:22

MISSA INTE DEN VÄRMLÄNSKA KRISTINEHAMNS BUTIKEN: Lev Vackert huset som arrangerar varje adventshelg både lörd. och sönd. mellan 10.00-18.00 en magisk och mysig julmarknad. I vårt lantliga cafe Två Tanter kommer det bjudas på julens gobitar, glögg och praliner så missa inte vårt julfika!

Då bjuds du som besökare på underbart hantverk, gediget och handplockat hantverk i från hantverkare i hela Sverige. Samtliga hantverkare har fått ansöka om plats för att vi säkert ska kunna erbjuda er som besökare välgjort hantverk i samma still som vår butik i övrigt.

I vårt cafe två tanter finns naturligtvis det godaste adventsfikat du kan önska!

www.levvackert.se el www.levvackert.blogspot.com

Posted by http://emptypages.blogg.se Mon, August 22, 2011 23:41:25

Jag är tyvärr lite dålig på det, men i år har jag redan planerat in resan till Jul i Liseberg :D

Posted by decembernatt.blogspot.com Mon, August 15, 2011 21:21:19

Förra året var första gången på länge jag gick på julmarknad.. det var i en kyrkby mellan gamla kyrkstugor :) stämningen var helt obeskrivlig. Kändes som att vara med i Emil i lönneberga kring juletid! Gammalt med smeden som smider järn, hästar som skjutsar barnen i vagn med facklor och kyrkan som håller öppet med glögg och pepparkaka :) Och en bonus all försäljning, även om det var på tok för dyrt. Köpte inget förutom knäck, håller med dig - man går nästan bara för stämningen! Kommer gå dit varje år framöver, för man blev berusad av all stämning. Julen blev tusen gånger bättre :)