Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Paketkalender

PaketinslagningPosted by Marie Tue, October 11, 2011 12:46:58

En av alla saker som jag älskade med julen när jag var barn var paketkalendern. Det var så mysigt när man kom upp på morgonen den 1:a december och såg alla paketen. Det var nästan så det kändes lite vemodigt när de snart var slut, men bara nästan jag längtade ju till julafton också. Paketkalender är en traditon som jag har fört vidare till mina egna barn. Det blir en hel del små paket att slå in till fyra barn men jag tycker det är roligt. Förra året hade jag lite färgtema på paketerna, årets "tema" blir istället, börja i god tid! Jag slår in kalenderpaketen efter hand som jag köper dem och färgkodar dem för att veta vad som är i. Jag försöker att undvika "skräpsaker" i paketen. Förra året gjorde jag en lista med tips. Jag ska leta upp den. Här kommer ett foto på de färdiga paketen. Här är förra årets kalenderpaket och HÄR hittade jag mina kalendertips, åh nu krånglar bloggen igen och jag kan inte lägga in länken från texten... här kommer länken direkt istället: http://julen.gladers.net/#post61

För mig var stämningen och väntan det viktiga inte innehållet, jag blev jätteglad för ett par fina bokmärken och jag hoppas att mina barn känner lika och jag tror att de gör det. Det blir en mix av småsaker och dyrare saker. Saker som de ändå skulle ha fått men som är roligare att få i ett paket.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Therese Karlstadjul Fri, October 14, 2011 19:04:47

Vilken mysig mamma du verkar vara!

Posted by www.sannaschristmas.blogg.se Wed, October 12, 2011 07:56:14

Sv: Ja eller hur, om man bara kan få till kakan så att den kommer ut sådär perfekt så blir det ju jättefint!

Posted by Lisas Vinterland Wed, October 12, 2011 06:07:24

åh, paketkalender har vi aldrig haft! Men jag minns hur mamma kom hem med hemliga presenter då o då och jag blev överlycklig (detta utspritt på hela året) Så jag kan tänka mig att paketkalender skänker otroligt mycket lycka och glädje till barnen!

Posted by TinaGustafsson.com Wed, October 12, 2011 00:07:51

Jag brukar göra en julkalender till min man :-D

Posted by Lina (sagojul) Tue, October 11, 2011 21:18:54

SV: Vad är det för studier som upptar din tid? :)