Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Första advent

AdventPosted by Marie Sun, November 27, 2011 21:19:29

Nu är första advent här, den första riktiga juldagen i år (vissa år är det den 1:a december innan 1:a advent) som julen börjar på riktigt. Nu vill jag försöka njuta så mycket jag kan av varje dag fram till jul. Om jag hade fått önska hade jag velat ha semester hela december. Men riktigt så ser ju min verklighet inte ut. Det här har nog varit en av de mest märkliga adventshelger jag har varit med om. Maken var iväg på spa, julbord och julshow igår och jag fick fixa allt här hemma med ridskola, simskola, skjutsning hit och dit, lunch, middagsmat och mest av allt: baka och göra godis till julmarknaden idag som vi skulle bidra till via sonens musikgrupp. Någon stans mitt i allt försökte jag få lite adventsfint här hemma och vi har iallafall fått upp gardiner och adventsljusstakar och det är det viktigaste. Stor kontrast mot förra året då jag pyntade mina adventsljusstakar så fint och bara mös.

Här är gjutjärnsljusstaken vi har i köket. I TV rummet har vi en i zink med blockljus, jag pyntade den lite snabbt med dajm. Förra året hade vi marianne.

Sluta läsa här ifall du inte vill läsa negativt.

Jag var helt slut igår men kämpade på med vår bak/godis lista ända tills jag gick och la mig. Känns minst sagt märkligt att ha lagt så många timmar på bak och godis men ändå inte ha något själva här hemma, inte ens lussebullar. Det är nog första gången jag firar advent utan lussebullar. Nästa år ska jag inte lyssna på alla som säger att det är för tiiiidigt, jag ska baka i november när jag har tid. Jag älskar att baka och pyssla till julen. Det är en stor del av det roliga för mig, men inte när det blev som igår och jag kan faktiskt ifrågasätta kraven föreningar har på oss föräldrar. Det är inte lite man ska bidra med. Jag pressade mig mer än jag orkade efter att jag fått barnen i säng och när jag vaknade imorse hade jag så ont i axlar, nacke mm att jag knappt kunde röra mig. Tyvärr klarade jag inte av att själv åka ner på julskyltningen och titta på sonen när han spelade i tomteparaden utan det blev maken som förutom spa, julbord och julshow igår fick njuta av det roliga även idag. Jag har mest vilat idag för så här vill jag inte må, har inte orkat pynta mer. Jag tittade på Astrids Jul med våra yngsta barn. Nästa helg är det julmarknad igen men då får minsann mannen avlasta med en del av allt som måste fixas innan. Först efter att den bak och godislistan är avklarad kan jag börja fundera på vad jag vill göra till oss själva. Som sagt, det är aldrig för tidigt att börja julbaka, det finns frys. Till marknaderna vill jag dock skänka nygjort, många som handlade av mitt bakade skulle frysa det till julafton berättade de. Kul för dem att ha baket avklarat, vi skulle kanske själva köpt ut det jag bakat.

Ute stormar det så man tror nästan att taket ska lyfta. Vår ljusslingor har blåst sönder och ljuslyktorna har blåst ner så jag får plocka glas imorgon. Några av dem brukar stå uppe året runt men har aldrig blåst ner förut. Två hann blåse ner innan jag fattade vad som hände och själv plockade ner de andra. De står ju lite skyddade under verandataket men inte tillräckligt.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marie/Underbara Juletid Tue, November 29, 2011 19:29:38

Tack snälla Nathalie!

Posted by Nathalie Mon, November 28, 2011 18:39:32

Tycker inte att det är rimligt att de ska ställa sådana krav på dig så att din jullust försvinner...

Bakade själv till min mamma idag som var relativt nyopererad och som inte orkade baka och det kändes jättebra att hjälpa till. Jag lovar att jag hade bakat till dig också om du var där, även fast jag inte känner dig!

Posted by Lina (sagojul) Mon, November 28, 2011 06:05:20

Det är okej att ibland bara känna "Nej, nu orkar jag inte". Jag förstår att det känns konstigt att inte ha något julgodis/julbak själv när du stått och slavat i köket hela kvällen, men du får vila upp dig och precis som du säger låta din man avlasta dig lite nästa helg. Hoppas att du får lite julstämning i alla fall trots att din kropp känner sig mest "slut". Kram!

Posted by www.amandasjul.blogg.se Sun, November 27, 2011 22:23:25

Det är okej att inte orka ibland, och klart du ska vila när du har ont! Hoppas du blir bättre till veckan så du kan ta igen litegrann :)