Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Hemma igen

JulkonserterPosted by Marie Sun, December 11, 2011 21:21:41

Nu är vi hemma igen, Ellinor och jag sov över hos min pappa efter konserten. Det var väldigt stämningsfullt på konserten som var i teaterns mysiga lokaler. Efter Oh helga natt stod publiken upp och applåderade. Bättre än Anders Ekborgs version kan inte Oh Helga natt sjungas, möjligen lika bra. Hans otroliga röst är svår att överträffa. Här är ett litet smakprov på Youtube men inget slår ju live känslan.

Efter konserten bjöd pappa på glögg och konditoripepparkakor med kristyr på, trevlig avslutning på kvällen.

I eftermiddag har jag julpyntat och gjort marknadsnougat. Foton kommer när jag har tömt kameran. Lite mer julstämning har vi fått här hemma men vädret... efter regn och blåst i ett par veckor var det lugnt väder idag, 5 plusgrader och sol. Det var nästan vårväder ute. Helt märkligt.

Nu ikväll har jag gjort klart kuverten till julkortsswappen, jag postar imorgon så ni har dem förhoppningsvis på tisdag!

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Jul Mon, December 12, 2011 13:17:42

Mysigt ni haft det! :) Åh, julkorten! Spännande, ska hänga på brevlådan imorgon..

Sv: Toppen ni fick tag i slingan!! Har ni köpt en vit gran på rusta också eller någon annanstans? :) Jag har just "rufsat till" julgranen, gjort den riktigt vid och stor i grenarna. Vi har ställt undan den givetvis, tar fram den tidigast i slutet av nästa helg :) Tänkte ha silvertema i den!

Posted by Agneta Mon, December 12, 2011 00:30:14

God kväll, Marie!

Men så härligt med Anders Ekborg, han sjunger vackert och ser inte illa ut heller

;-) .

Oh Helga Natt är en av mina favoriter, en otroligt vacker sång och många sjunger den väldigt bra. Låter som ni haft det riktigt mysigt och så gott att få vara hemma hos pappa också :-)

Efter stormen och regnet som ödelagt mycket här uppe i Göteborg/Västsverige så är det ett nytt oväder på gång lagom till Lucia. Det går inte ens att ha ett fönster lite på glänt för kastvindarna har varit över 34m/sek och DET är då inte att leka med.

Jag vill gärna se lite snö ute över julen för det liksom hör till och så blir det så ljust o vackert också. Men åt vädret kan vi inget göra så det är bara till att "gilla läget"...! Nattiskram, Agneta

Posted by Helena - Hellys Jul Sun, December 11, 2011 22:59:57

Härligt med julkonsert! Det sätter stämningen :)

Posted by Therese Karlstadjul Sun, December 11, 2011 22:43:16

Nej, Anders Ekborg och O helga natt är en fantastisk kombination. För mig slår inget Tommy Körberg, men Anders är väldigt bra han också.