Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julgransfoton

JulgranenPosted by Marie Mon, December 19, 2011 22:33:51

Ikväll har jag tömt kameran till datorn, tyvärr blev fotona inte så bra som jag ville. Det är jättesvårt att få till bra foton i mörkret. Men man kan få en liten uppfattning om hur årets gran ser ut.

Jag hade först en idé om att granen skulle stå i den vita korgen men där fick foten inte plats. Sedan testade jag att ställa den i en jutesäck men det blev inte heller bra. Så det fick bli en granmatta som vanligt.

Vårt vardagsrum går i vit lite lantlig stil så vi tycker att den vita plastgranen gör sig bra där. Men oj vad liten den är jämfört med förra årets megabreda kungsgran!

En närbild på våra "trogna julgransväktare", de har hängt med i många år.

Ett foto utan blixt också. Granen ser ut att vara frostig eller snöig.

Ikväll har jag julbakat, det är en viktig del av julstämningen för mig. Att stå i köket med julmusik och baka de traditionella recepten, prova lite nyheter. Tänka på årets jul, kommande jular och naturligtvis svunna jular. Det är något speciellt. När jag sov hemma hos pappa förra veckan och vaknade på morgonen låg jag och tänkte på barndomens jular då jag låg i samma rum och hörde mamma julstöka på kvällarna innan jag somnade. Eller morgnarna då jag visste att paketkalendern hängde i hallen utanför mitt rum. Minnen som jag för alltid sparar i mitt hjärta. Jag undrar vad mina barn kommer att minnas, kommer de också att minnas hur julbakets dofter spred sig i huset på kvällarna? Visst sitter det mycket minnen just i dofter.

Igårkväll kl 22.31 laddade vi upp vår rapport/uppsats på högskolans hemsida. Ni kan inte gissa hur skönt det kändes. Nu ska jag inte göra mer skolarbete innan jul. Vi ska läsa varandras arbeten men det väntar jag med till efter julen. Jag jobbar imorgon och på torsdag, bara två arbetsdagar kvar. Sedan är det jul, ihhhh vad härligt! Nu vill jag att kvällarna ska vara hur många timmar som helst så jag hinner pyssla och njuta, leva i nuet. Underbara Juletid!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Jul Mon, December 19, 2011 23:17:06

Vilken fin gran! :) Jag har också julbakat idag. Eller egentligen inte, jag var mest bara provsmakare ;) hade tänkt baka rocky road men kom på att det blev onödigt dyrt.. så himla skönt att vara klar med skolarbetet! Det är den bästa känslan, jag längtar efter att få känna så med :) men då måste jag plugga, vilket jag nog gör nästa jul!