Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Nyårsfoton

NyårsaftonPosted by Marie Sun, January 01, 2012 21:28:24

Jag har precis tömt kameran och tänkte bjuda på lite nyårsfoton, jag har lite svårt att slita mig från julbloggarnas värld.

Marschaller och ljuslyktor lyser välkomnande i mörkret.

Jag gillar de här ljuslyktorna som hänger.

Fler utomhuslyktor, mysigt att tända i mörkret.

Gojan till förrätten, det här är creme fraiche och chevreost. Det var så mumsigt att jag skulle kunna äta det bara som det är på någon typ av kalla snittar men vi bredde det på smördegsplattor, sedan på med gräslök och bacon, rullade, skar i skivor och in i ugnen.

Matrummet, även här har vi tänt massor med levande ljus.

Hrm, här har vi då förrätten men undertecknad var så hungrig så jag smaskade i mig allt utom den sista innan jag kom på att jag skulle fotografera. Det var alltså flera små snäckor med smördegsrullar upplagt.

Vi brukar nästan alltid har oxfilé med antingen potatisgratäng eller hasselbackspotatis men i år var vi sugna på varmrökt lax. Färsk pasta kändes lite festligare till än kokt potatis. Jag måste säga att det var både enkelt att tillaga och gott att äta. Laxen var tillagad eftersom den var rökt men vi värmde på den i ugnen medan vi åt förrätten. Efterrätten hade min pappa gjort och det var after eight pannacotta med physallis men jag glömde att fotografera. Försvinnande gott med andra ord!

Lite nyårsraketer, jag stannade inne med de små barnen som sov och de andra gick ut efter att vi hade skålat vid 12-slaget.

Tallarna på vår baksida bildar en fin siluett även mot raketerna.

Jag står inomhus och fotograferar genom fönstret..

Lugn och julefrid råder nu i vårt hus. Som jag skrivit innan är det inte julen i sig som är stressig utan alla avslutningar, uppträden mm som är i december och nu njuter vi allihop av barnens jullov.

Återigen så vill jag tacka alla för den här julbloggssäsongen och önska er ett riktigt bra 2012. Vi hörs igen till hösten, jag tror att detta får bli mitt sista inlägg för den här julen även om det är ett tag kvar till tjugondedag Knut. Kanske kommer det något enstaka inlägg under året. Själv följer jag mina favoritbloggar på bloglovin, jag tycker det är ett enkelt och bra sätt att få en sammanfattning på uppdateringar. Julbloggarna har jag samlade i två egna kategorier, en för de jag följer och en för övriga som jag läser ikapp när jag hinner.

Det känns lite vemodigt att avsluta julbloggandet efter att ha skrivit sedan augusti men var sak har sin tid. Jul hela året skulle jag inte vilja ha för då är det ju inte speciellt när den väl kommer.

En stor julkram till er alla!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erica AKA Tomtens Dotter Fri, January 06, 2012 13:24:32

Oj vad gott det låter med den där chevreguckan!

Nu blev jag sugen på en potatisrulle som jag brukar göra ibland: En stor smördegsplatta, bred på ett par burkar Creme Bonjour och sen på med potatismos eller pressad potatis. Rulla ihop till en "rulltårta", skär i 3-cm bitar och grädda dem i ugnen tills smördegen puffar upp sig.... Fattar du hur god den rullen skulle bli med din chevreröra????

Haha jag är precis som du... Har lite svårt att slita mig... Jag följer alla bloggarna via RSS istället för bloglovin. Då ser jag direkt när någon har uppdaterat.

Ha en fin trettondag. Kram