Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Julmarknad

JulmarknaderPosted by Marie Sat, September 22, 2012 09:37:56

Det jag vill få ut av en julmarknad är en stämningsfull atmosfär, julkänsla helt enkelt med ljus, stämning och goda dofter.

Av de större julmarknaderna har jag varit på Huseby och Liseberg, jag har i många år velat åka på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn men det blir nog inte av i år heller. Däremot funderar jag på om vi ska åka till julmarknaden på Kalmar slott i år och kombinera med julbord på Ikea. Det skulle kunna bli en mysig dag, bara att hålla tummarna för att det inte blir något annat vi måste åka på just när julmarknaden är. Det bästa med huseby var nog alla tusentals marchallerna som lyste så stämningsfullt i mörkret + doften av gran. De hade knutit fast granris där det fanns plats så det låg en doft av granris i alla lokalerna. Mysigt! På Liseberg tyckte jag det blev stämingsfullt med musiken som spelades över hela området också deras ljussättning med ljusslingor på träden.

Bilder från Kalmar slott.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Emelie - Jul i Tomteverkstan Sun, September 23, 2012 21:15:22

Åh va mysigt det såg ut! Älskar verkligen julmarknader, men då ska det verkligen vara julstämning som du skriver med goda dofter och härlig stämning :)

sv: Tack så jättemycket! Alltid kul att göra lite nya ljusfat, hann du göra nåt i helgen? :)

Posted by Emma - 24 december Sun, September 23, 2012 10:54:24

SV: Tack så hjärtligt Marie, blir så glad av såna fina kommentarer :-)

Apropå julmarknader så har jag själv alltid velat gå på nån större marknad, så som Liseberg som du nämner i ditt inlägg. Den enda julmarknaden som jag har varit på hittills är den som är i min lilla by (ca. 9000 personer). Det är ingen enorm marknad precis, men den är jättemysig och sammanhållningen mellan alla här blir så bra.

Posted by Alexandras jul Sun, September 23, 2012 08:57:16

Ja gud vad kul att få kika på dig! Snöade in mig på scrapbooking förra julen, så jag har inte hållit på så länge. Men nu är det mer på riktigt=) man blir ju smått tokig hahaSka bli kul att följa dig=)Kram!

Posted by victoriasjul.blogg.se Sat, September 22, 2012 15:39:07

Vad mysigt det såg ut, den julmarknaden skulle jag velat gå på men det är lite för långt för min del tyvärr

Posted by christmasdreams.webblogg.se Sat, September 22, 2012 12:02:24

Ååå, julmarknad på slott! Det är något jag så gärna vill, jag har bara besökt ett slott i hela mitt liv och det var slottet i Stockholm. Det är nog efter Greveholm som längtan till slott i juletid aktiverats :) Tyvärr blir det aldrig av då vi inte har något slott här :/

Det låter som en mysig dag med julbord på IKEA! Vi gjorde ju en roadtrip förra julen upp dit och det är ju sånna dagar som stannar kvar i minnet för alltid :)

Posted by Em - Swedishxmas.wordpress.com Sat, September 22, 2012 11:30:38

Jag har inte varit på speciellt många julmarknader. Det behövs nämligen inte då vi har en fantastisk gammaldags julmarknad här i Falun vid gruvan. Den är så otroligt stämningsfull! Älskar,älskar, älskar den =)