Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Vinterfoton

NaturfotonPosted by Marie Wed, November 07, 2012 10:17:33

När jag kikade in på Lisas mysiga blogg på morgonen blev jag lite avundsjuk, hos henne snöar det! Hos oss lyser snön inte vit, lyser den på något sätt så är det väl med sin frånvaro.. Jag är hemma med feber idag men orkar plugga lite, när jag tog studiepaus blev jag så sugen på att kika på vinterfoton. Kom då på att jag har nog inte visat några foton i bloggen från vårt ställe i norrland. Min svärmor kommer från Västerbotten och min man har ärvt en gammal bagarstuga där uppe som ligger på hans morbrors ägor (vi arrenderar en tomt) mannens moster och morbror har skog.

Utsikt från gårdsplanen

Omgivningen där vi kör skidor.

Helt annan typ av landskap än i skåne.

Ser ni den lilla stugan bland träden, den ligger långt upp i skogen och man når den efter några timmar på skidor. Det är en gammal arbetarkoja där mannens släkt pausade från arbetet i skogen förr i tiden. Numera pausar vi i den när vi kör skidor. Där finns en gammal spis att elda i. Det är sådan miljö att jag nästan väntar på att se en tomte i skogsbrynet när jag är där uppe.

Några av grannarna ;)

Vi har aldrig firat jul i stugan även om snön och landskapet är perfekt för julfirande. Vi har 130 mil till stugan och vi vill inte åka från min släkt hela julen, det tar måååånga timmar att köra dit..

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by minvintersaga.blogspot.com Wed, November 07, 2012 23:58:23

Men detta må jag säga var väldigt stämningsfull läsning!! Att ni har en stuga som är så fint belägen och dessutom i västerbotten! Jättemysigt :) Landskapet ser ganska likt ut där jag bor! Vart i västerbotten är detta? Kan förstå att det blir för långt att fira jul när alla bor så långt ifrån.

Posted by Johanna Wed, November 07, 2012 20:55:57

Och vad mysigt det ser ut!

Posted by Johanna Wed, November 07, 2012 20:54:52

SV: Tack för att du lär mig undantagen från regeln =)

Posted by Thereses jul Wed, November 07, 2012 12:10:39

Vad mysigt det ser ut! Och älgar till grannar... Himmelriket!! Haha, nejdå men älgar måste nog ändå vara ett av de finaste vilda djuren vi har i Sverige.