Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

tänk på fåglarna i vinter!

NaturfotonPosted by Marie Fri, November 16, 2012 10:01:41

Det är många fåglar som behöver hjälp att hitta föda under vintern, både småfåglar som man kan mata i trädgården men även änder som finns i vattendrag och blivit vanda vid att få mat. Nära mitt jobb finns en damm med änder, hela våren och sommaren ser vi hur folk kommer och ger bröd o frukt till fåglarna. Men nu på hösten och vintern får fåglarna inte alls så många besök och fåglarna är så hungriga när man passerar dammen. Nu har jag ingen vetenskaplig grund till vad jag skriver men tanken slår mig, dels lär det ju finnas mindre naturlig föda för dem nu när det är kallt, men även att de under sommarhalvåret blir så vanda vid att bli matade av människor att de har svårt att hitta den föda som finns nu för de är inte vana vid att leta efter naturlig föda. De är vanda vid bröd och frukt från människor. Närmar man sig dammen kommer hela flocken och vill ha mat. Lite foton från när vi matade dem igår.

De är så söta och så hungriga, en påse frukt eller bröd räcker inte till alla. Egentligen är väl bröd inte deras naturlig föda men de har blivit vanda vid det av människor.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Min Vintersaga Sat, November 17, 2012 01:20:56

Så fina. Tycker synd om dom för jag tror som du att det är svårare att få tag på föda nu.. :/ Vi matar fåglarna. Det är så kul att se hur dom äter på vinter, dom små liven.. skulle aldrig tänka mig en vinter utan att mata dom!

Sv: ja, det var verkligen kul att Peter svarade! Sånt förväntar man sig inte, man blir ju helt glad i hela kroppen :)

Posted by sandransjul.blogg.se Fri, November 16, 2012 12:49:13

Har sett att vi har en tant som typ hon "fågelkvinnan" i ensam hemma 2. Hon matar fåglarna=) Men ska ta med mig lite gammal bröd nästa gång jag knallar förbi =)

Posted by Victorias Jul Fri, November 16, 2012 10:51:48

Konstigt att folk inte matar dom på vintern då de verkligen behöver det. Här där jag bor är det många som matar änderna